Home
Blog
Juli 2012

Reisinspiratie

37 blogs geschreven in juli 2012
· Redactie
Gratis bezienswaardigheden Barcelona
Tijdens een vakantie vliegt het geld soms wat al te snel je portemonnee uit, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Als je tijdens een rondreis door Spanje bijvoorbeeld de stad Barcelona bezoekt dan zijn er een hoop mogelijke bezienswaardigheden. Kies dan voor het bezichtigen van plekken waar je helemaal voor nop naartoe kunt!
· Redactie
Bangkok per fiets
Bangkok per fiets? Een hele leuke ervaring en iets wat je als Nederlander eigenlijk niet mag overslaan! Lees hier waarom je fietsen in Bangkok zeker moet doen.
· Redactie
Nederlanders en vakantie
De grote zomeruittocht naar het buitenland is weer begonnen, maar wat typeert de Nederlander op vakantie nu eigenlijk? Niet alleen hebben we massaal stress over een aantal zaken die rond de vakantie moeten worden geregeld, we vertonen op vakantie ook allerlei trekjes die typisch Nederlands zijn.
· Redactie
Paradijselijke eilanden Australië
Dé droombestemming van 2012 blijkt Australië te zijn. Daarmee verslaat dit land ‘down under’ andere geliefde bestemmingen als Italië en Zuid-Afrika. Als je dan toch al voor deze wonderschone verre bestemming kiest, doe het dan ook goed en breng gelijk een bezoek aan een van de prachtige bounty eilanden van Australië.
· Laurens Taekema
Vakantie goed voor seks
Tijdens de vakantie hebben veel koppels meer zin in seks, dat blijkt uit diverse onderzoeken, zoals van vakantiesites. Ergens is dat allemaal ook heel erg logisch, want tijdens een vakantie heb je (als het goed is) minder last van stress en zit je vaker romantisch met zijn tweeën van een diner of een mooie zonsondergang te genieten.
· Laurens Taekema
Vaar mee op een Antarctica Expeditie (video)
Voor vele wereldreizigers staat het maken van een expeditie naar Antarctica op het lijstje met droomreizen. Het enige vervelende hieraan is alleen dat het zo gigantisch duur is om dit te doen. Dat het toch de moeite en het geld waard is blijkt wel uit onderstaand filmpje!
· Redactie
Bridgetown op werelderfgoedlijst
De indrukwekkende stad Bridgetown, hoofdstad van Barbados, is onlangs toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ooit was Barbados een Engelse kolonie en uit die tijd dateren nog veel indrukwekkende, oude gebouwen.
· Redactie
Schildpadden kijken in Oman
Oman is echt een vakantiebestemming in opkomst en ze hebben er sinds kort een mooie publiekstrekker bij: het Turtle Visitor Center in het Raz Al Jinz reservaat. Je krijgt er allerhande informatie over de levenscyclus van de groene zeeschildpad en uiteraard kun je de dieren zelf ook gaan bezichtigen.
· Redactie
Tips voor een vliegreis met kids
Met kinderen een vliegreis ondernemen is soms een hele klus. Als je geluk hebt vallen ze na een kwartier kleuren in een diepe slaap en worden pas wakker op het moment dat de ‘fasten seatbelts’ lampjes gaan branden. Hier volgen enkele tips voor een vlekkeloze vliegreis met kinderen.
· Redactie
Alternatief San Francisco
Op de luchthaven van San Francisco verwacht je high-tech solutions, dus ook op het gebied van brandpreventie. Niets van dat alles, het vliegveld van San Francisco laat zich in de strijd tegen de vlammen tegenwoordig bijstaan door een kudde geiten, en eigenlijk past die alternatieve aanpak ook wel bij de stad.
· Laurens Taekema
Hong Kong is de beste stad ter wereld om te wonen
Hong Kong is in een onderzoek door de Economist Intelligence Unit (EIU) uitgeroepen tot de beste stad om te wonen. In het onderzoek is uitgegaan van de gebruikelijke "leefbaarheid" in een stad, maar er zijn enkele extra factoren meegenomen, waaronder de luchtvervuiling en de aanwezigheid van groen in de stad.
· Redactie
Veelzijdig Zuid-Afrika
Het prachtige Zuid-Afrika kan niet vaak genoeg worden genoemd als mooie bestemming voor een rondreis. In dit veelzijdige land kun je niet alleen je ogen uitkijken in de uitgestrekte natuur, maar word je ook nog eens hartelijk ontvangen door de bevolking, kun je aan het strand genieten van een schitterende zee en zijn er tal van bezienswaardigheden te ontdekken.
· Redactie
Toiletmuseum Zuid-Korea
Zuid-Korea is niet direct een land dat in je opkomt als je mogelijke bestemmingen voor een verre rondreis overweegt. Misschien kan de komst van een nieuw pretpark hier verandering in brengen. In Zuid-Korea is sinds kort namelijk een pretpark aanwezig dat geheel gewijd is aan… eh… het toilet.
· Laurens Taekema
Meest gelukkige land in de wereld
De New Economics Foundation (NEF) heeft bekend gemaakt met hun "Happy Planet Index" welk land de gelukkigste inwoners heeft. Als je deze landen top-10 bekijkt dan valt op dat deze verschilt van vele andere traditionele rankings.
· Redactie
Verrassingsreis via Thomas Cook
Kun je maar niet beslissen wat dit jaar je reisbestemming moet worden of laat je je graag een keer verrassen? Boek dan nu via Thomas Cook een rondreis met een onbekende bestemming. Onder de noemer ‘Destination Unknown’ biedt Thomas Cook namelijk reizen aan tegen een vast budget en met enkele zekerheden, maar je weet niet waar je naartoe gaat. Spannend!
· Redactie
Magisch Singapore
Singapore is een prachtige en magische bestemming voor een verre rondreis en sinds kort zelfs extra magisch door een bijzonder mooi project dat de naam ‘Garden by the bay’ draagt. Er zijn metershoge kunstmatige bomen geplaatst die overdag worden opgeladen door de zon en daardoor zodra de duisternis invalt een bijzonder magisch lichtgevend woud vormen.
· Redactie
Prachtige Rond-de-wereld timelapse video!
Tijdens een wereldreis van 6 jaar heeft filmmaker Sean F. White prachtige timelapses vastgelegd van vele bekende bezienswaardigheden in de wereld. Hij heeft dit gedaan in maarliefst 24 landen op 7 continenten!
· Redactie
Op avontuur in Fuerteventura
Voor een verre rondreis hoef je Europa eigenlijk niet eens uit. Het Spaanse eiland Fuerteventura ligt namelijk op slechts viereneenhalf uur vliegen vanaf Amsterdam en je komt er in een totaal andere wereld terecht.

Archief