Home
Blog
Bestemmingen
Hong Kong is de beste stad ter wereld om te wonen

Hong Kong is de beste stad ter wereld om te wonen

1 minuut leestijd
Hong Kong is de beste stad ter wereld om te wonen

Hong Kong is in een onderzoek door de Economist Intelligence Unit (EIU) uitgeroepen tot de beste stad om te wonen. In het onderzoek is uitgegaan van de gebruikelijke "leefbaarheid" in een stad, maar er zijn enkele extra factoren meegenomen, waaronder de luchtvervuiling en de aanwezigheid van groen in de stad.

Hong Kong is in een onderzoek door de Economist Intelligence Unit (EIU) uitgeroepen tot de beste stad om te wonen. In het onderzoek is uitgegaan van de gebruikelijke "leefbaarheid" in een stad, maar er zijn enkele extra factoren meegenomen, waaronder de luchtvervuiling en de aanwezigheid van groen in de stad. Maar ook bereikbaarheid en aanwezigheid van andere steden in de buurt speelden mee in het onderzoek.

En raad eens wie er op nummer twee staat? Jawel, Amsterdam! Na Hong Kong en Amsterdam staan Osaka, Parijs en Sydney in de top 5 van beste steden in te wonen volgens het onderzoek van de EIU. In totaal zijn er in het onderzoek 140 wereldsteden met elkaar vergeleken.

Opvallend is dat de meeste steden in de top 10 Europese steden zijn. Daarnaast zijn er 3 steden van Azië, één van Noord Amerika en één van Australië.

De volledige top 10 ziet er als volgt uit:

1. Hong Kong
2. Amsterdam
3. Osaka
4. Paris
5. Sydney
6. Stockholm
7. Berlin
8. Toronto
9. Munich
10. Tokyo

In welke stad zou jij het liefste wonen?

Top reizen naar Hong Kong

Reisorganisaties met reizen naar Hong Kong

Meer blogs over Hong Kong

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4