Home
Blog
Bestemmingen
Cairns: tropisch backpackersparadijs in Australië

Cairns: tropisch backpackersparadijs in Australië

1 minuut leestijd
Cairns: tropisch backpackersparadijs in Australië

In het noorden van tropisch Queensland in Australië ligt Cairns. Dé uitvalsbasis voor het Great Barrier Reef en het ideale beginpunt van je reis door Australië!

Cairns (spreek uit: Caaaaaaaairns) is een stadje in het noorden van de Australische oostkust. Veel reizigers (vooral backpackers) beginnen of eindigen hier hun reis langs de ooskust van Australië. Daardoor hangt er een gezellig reizigerssfeertje in deze tropische kustplaats.

Cairns

Cairns ligt aan zee maar heeft niet echt een strand en zwemmen in de zee wordt sterk afgeraden. Er zitten namelijk veel kwallen en krokodillen! Ja, in Australie hebben ze krokodillen in de zee. Wl je toch zwemmen, ga dan naar de ‘Lagune’. Dat is een groot zwembad aan zee, helemaal gratis! Verder kan je in Cairns heerlijke verse vis eten bij een van de vele visrestaurants langs de haven of nog even de laatste strandspulletjes kopen aan de ‘Esplanade’.

Cairns
Cairns

Great barrier reef
Great barrier reef

Great Barrier Reef

De grootste attractie van Cairns is het ‘Great Barrier Reef’. Dit is het grootste koraalrif ter wereld en strekt zich uit over zo’n 2.600 km. Vanuit Cairns kun je een duik of snorkeltripje boeken om dit  prachtige rif van dichtbij te bekijken. Met een beetje (veel) geluk zie je hier schildpladden, haaien, Nemo en prachtig koraal.

Port Douglas

Een uur ten noorden van Cairns ligt Port Douglas. De route er naar toe loopt langs de kust en is al een attractie op zich. Port Douglas zelf is een klein dorpje met een mooi groot strand. Dit is de ideale plek om lekker van het tropische klimaat te genieten! Fijn uitstapje dus! 

port douglas
port douglas

Top reizen naar Australië

Reisorganisaties met reizen naar Australië

Meer blogs over Australië

Beoordelingen van Australië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
7.8
Stranden
9.1
Steden
8.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
9