Booming Brisbane

op 27 januari 2014
1 minuut leestijd
Booming Brisbane

De Australische steden Sydney en Melbourne ken je misschien wel, maar Brisbane, de derde grootste stad van Australië heeft de bezoeker ook veel te bieden en is booming met cultuur.

De Australische steden Sydney en Melbourne ken je misschien wel, maar Brisbane, de derde grootste stad van Australië heeft de bezoeker ook veel te bieden en is booming met cultuur. Brisbane ligt aan de Brisbane River aan het midden van de oostkust van Australië en is de hoofdstad van de deelstaat Queensland.

De stad beschikt over een universiteit en is een echte studentenstad, met veel uitgaansgelegenheden, clubs, bars en restaurants. Onder jonge touristen is Brisbane dan ook erg populair, vanwege de twee uitgaansgebieden in de stad. 'The Valley' is het grootste uitgaanscentrum van Brisbane en heeft een breed scala pubs en clubs. In het nabij gelegen Chinatown kun je goed terecht voor een lekkere Aziatische maaltijd voor een betaalbare prijs. South Brisbane/West End is een meer laid back gebied om uit te gaan.

Brisbane beschikt over een mooie skyline en een goede manier om deze te bewonderen is door een tocht te maken op de Brisbane River met de gratis City Cat ferry. Uiteindelijk zul je uitkomen bij één van de hoogtepunten van Brisbane: de Story Bridge. Deze brug werd gebouwd in 1940 en is de langste cantileverbrug in Australië met een lengte van 777 meter. Vanaf de Wilson Outlook heb je een schitterend uitzicht op de brug en de achterliggende skyline!

Verder is het Queensland Museum een bezoekje waard (gratis!) om meer te leren over de Queensland deelstaat en is het heerlijk om een wandeling te maken langs de South Bank langs de rivier. Wil je de typische Australische dieren als kangoeroes en koala's zien? Ga dan naar het Lone Pine Koala Sanctuary in het zuid-westen van Brisbane.

Brisbane bezoeken? Bekijk ons overzicht van rondreizen naar Australië, waarvan diverse rondreizen Brisbane aandoen.

Top reizen naar Australië

25-daagse groepsrondreis Koala's & Kangoeroes in Australië

25-daagse groepsrondreis Koala's & Kangoeroes in Australië

24 dagen
Groepsrondreis
Uluru-Kata Tjuta National Park, Kangaroo Island, Blue Mountains National Park, Phillip Island, Port Arthur, Cradle Mountain-Lake St Clair National Park, Freycinet National Park, Wineglass Bay, Hobart, Adelaide, Kangaroo Valley

Reisorganisaties met reizen naar Australië

Meer blogs over Australië

Beoordelingen van Australië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
7.8
Stranden
9.1
Steden
8.4
Eten & drinken
8
Activiteiten
9