Home
Blog
Bestemmingen
Waarom rondreizen in Oman?

Waarom rondreizen in Oman?

op 25 oktober 2010
2 minuten leestijd
Waarom rondreizen in Oman?

Oman is voor Nederlandse reizigers een relatief onbekende bestemming. Dat is jammer, want het sultanaat, gelegen in het oostelijke deel van het Arabisch schiereiland is authentiek, gastvrij en enorm veelzijdig.

Oman is voor Nederlandse reizigers een relatief onbekende bestemming. Dat is jammer, want het sultanaat, gelegen in het oostelijke deel van het Arabisch schiereiland is authentiek, gastvrij en enorm veelzijdig. Een rondreis Oman is een absolute aanrader voor de reiziger die op zoek is naar een ultieme vakantiebeleving.

Tien top vakantiebelevingen in Oman

1. Ruige landschappen
De bergen voorzien het warme Oman van de nodige verkoeling en adembenemend mooie vergezichten. Het imposante Hajar gebergte vormt als het ware de ruggengraat van het land. Het hoogste punt, meer dan 3000 meter, van deze bergketen wordt bereikt in de Djebel Akhdar, het ‘groene gebergte’ dat zich uitstekend leent voor avontuurlijke trektochten.

2. Uitgestrekte woestijnen
Oman bestaat voor 80% uit woestijn. Het woestijnlandschap van Wahiba Sands, ten zuiden van Muscat, beschikt over duinen tot wel 200 meter hoogte. Bedwing te duinen tijdens een spectaculaire tocht per 4x4 en bezoek onderweg de nomadische bedoeïenen die hier nog altijd leven.

3. Gastvrije bevolking
Met de komst van Sultan Qaboos Bin Said in 1970 is het toerisme in Oman op gang gekomen en heeft het land zich op veel fronten gemoderniseerd, zonder afbreuk te doen aan de authenticiteit van de bestemming. De bevolking van Oman is van oudsher zeer open en gastvrij. Door de warme ontvangst voel je je bij aankomst in Oman niet alleen welkom, maar ook thuis.

4. Witte zandstranden
Oman heeft, met zijn 1700 kilometer kust, prachtige zandstranden, ideaal voor een (winter) zonvakantie of een voor een relaxte verlenging na een inspirerende rondreis. In Muscat bieden diverse hotels een aangenaam strand, maar ook in Musandam (in het noorden) en Salalah (in het zuiden) zijn aantrekkelijke zandstranden te vinden.

5. Authentieke steden
De lange en interessante geschiedenis van hoofdstad Muscat maakt het een perfecte plaats om je reis te beginnen. Musea voeren terug in de geschiedenis en in de haven van Muttrah proef je de sfeer van het echte Oman. Andere interessante plaatsen om te bezoeken zijn Nizwa, Sur, Sohar en Salalah.

6. Afwisselende natuur
Oman is een uitstekende bestemming voor vogelliefhebbers. Het beschikt daarnaast over enkele unieke marine ecosystemen waar koralen en vissen leven die uitsluitend daar voorkomen. De wateren rond Oman vormen het leefgebied van maar liefst 22 dolfijn- en walvissoorten. Bovendien leggen jaarlijks ongeveer 20.000 zeldzame zeeschildpadden hun eieren op de stranden van Oman. zeedieren.

7. Wonderlijke wadi’s
Oman beschikt over een groot aantal wadi’s, rivierbeddingen die een vallei vormen tussen de bergen. Het water in de rivierbeddingen zorgt voor weelderig groene oases met helder water en kleurrijke vogels. Een wadi is dan ook een perfect locatie voor een picknick in een paradijselijke sfeer.

8. Spectaculaire fjorden
Musandam is een schiereiland in het Noorden van Oman en wordt door de Emiraten afgescheiden van de rest van Oman. Het adembenemende landschap, met fjordachtige baaien en rotswanden die steil uit het water omhoog komen, doet denken aan de Noorse fjorden.

9. Subtropische zuiden
Het zuiden van Oman en kent een subtropisch klimaat. De Khareef, zuidwestelijke moesson, voorziet het zuiden tijdens de zomermaanden van regen en een aangename temperatuur. Het dorre landschap wordt omgetoverd tot een tropische, groene oase met watervallen, kokospalmen en bananenplantages.

10. Bijzondere overnachtingen
In Oman kun je overnachten op allerlei niveaus. Naast superluxe hotels en verwenresorts zijn er ook comfortabele middenklasse hotels. Kamperen kan ook, er zijn geen officiële campings, maar wild kamperen is toegestaan. Voor een sprookjesachtige ervaring is een overnachting in één van de desert camps een echte aanrader.

Top reizen naar Oman

Reisorganisaties met reizen naar Oman

Beoordelingen van Oman

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8
Cultuur
8.3
Stranden
6.3
Steden
7.3
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
7.8