Costa Rica weetjes

op 11 oktober 2010
1 minuut leestijd
Costa Rica weetjes

De meeste mensen weten wel dat Costa Rica in Midden-Amerika ligt op het noordelijk halfrond tussen Nicaragua en Panama, maar hier lees je nog een aantal leuke weetjes!

Costa Rica wordt wel eens het 'land van de eeuwige liefde' genoemd om de prachtige natuur. Ruim dertig procent van het land is gereserveerd als natuurpark en geniet daarom bescherming.

Naar Latijns-Amerikaanse normen is Costa Rica een zeer stabiel land. Er bestaat al sinds 1948 een democratische regeringsvorm en het kent geen leger, nogal een uitzonderlijke situatie in dat deel van de wereld.

De mannen in Costa Rica noemen zichzelf 'tico's' en de vrouwen 'tica's'. Deze bijnamen komen van het woord 'hermanitico's' en dat betekent 'kleine boeren'.

Costa Rica ligt in de zogenaamde Pacific-gordel, een zeer aardbevingsgevoelig gebied. Vrijwel ieder jaar is het prijs. In 1991 werd Costa Rica getroffen door een heel zware aardbeving, gevolgd door vloedgolven. Tientallen mensen vonden de dood en de schade was enorm.

Naar Costa Rica ga je niet voor het lekkere eten. Mensen hebber er onder meer de gewoonte om ontzettend veel zout in het eten te doen. Gelukkig is de koffie wel heel lekker in Costa Rica.

Costa Rica wordt soms wel eens het Zwitserland van Centraal-Amerika genoemd omwille van de politieke stabiliteit.

Leuke weetjes voor als je een rondreis Costa Rica overweegt!

Top reizen naar Costa Rica

Reisorganisaties met reizen naar Costa Rica

Beoordelingen van Costa Rica

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.4
Cultuur
6.9
Stranden
8.5
Steden
6.2
Eten & drinken
7.9
Activiteiten
9