Home
Blog
Bestemmingen
De Tangalooma scheepswrakken van Moretoneiland

De Tangalooma scheepswrakken van Moretoneiland

op 24 juli 2014
1 minuut leestijd
De Tangalooma scheepswrakken van Moretoneiland

Aan de westelijke kant van Moretoneiland, in de buurt van de township van Tangalooma, liggen meerdere scheepswrakken voor de kust die voor een bijzonder beeld zorgen.

Moretoneiland is een groot zandeiland - het derde grootste in de wereld - gelegen aan de kust van Zuidoost-Queensland in Australië. Samen met Fraser Island, vormt het de grootste zand structuur in de wereld. Tangalooma is een voormalig walvisvangst station waarzich tegenwoordig een resort bevindt.

Voor de kust liggen 15 scheepswrakken die hier opzettelijk zijn gezonken om als golfbreken voor kleine boten te fungeren. Daarbij hebben ze ook gezorgd voor een geweldige duik- en snorkelplek. Je kunt in de wrakken duiken van 2 tot 10 meter diepte, met een zicht tot 8 meter. Zelfs in dit ondiepe water trekken de wrakken toch verbazingwekkend veel verschillende vissoorten aan. Ze werden hier neergelegd in 1963 toen een groep booteigenaren om een veilige ankerplaats vroegen. Het gevolg was dat er 15 ontmantelde schepen en oude schuiten tot zinken werden gebracht, die ervoor hebben gezorgd dat deze plek een populaire attractie van Moretoneiland is geworden.