Home
Blog
April 2013

Reisinspiratie

35 blogs geschreven in april 2013
· Redactie
Stiltebestemmingen voor de ultieme rustzoeker
Als je het niet erg vindt om tijdens je vakantie omringd te worden door vele andere toeristen, of dit zelfs juist leuk vindt, dan is een verblijf op een gezellig familieresort voor jou een prima optie. Ben je echter op zoek naar rust en stilte, dan passen onderstaande ideeën wellicht beter bij je.
· Redactie
Singapore, een klein groots land
Singapore is een bijzonder land, klein van stuk maar groots van opzet. Voor het maken van een lange rondreis leent Singapore zich minder goed, maar het land past wel prima als extra bestemming binnen een rondreis door een ander land, zoals buurland Maleisië.
· Redactie
Bijzondere dierentuinen wereldwijd
Je hoeft niet direct een safaritocht door bijvoorbeeld Kenia of Zuid-Afrika te ondernemen om wilde dieren te kunnen zien. In veel dierentuinen lopen dezelfde dieren rond en dierentuinen vind je overal ter wereld. Hieronder vind je een aantal van wat volgens kenners de beste, mooiste, of gewoon de leukste dierentuinen ter wereld zijn.
· Redactie
Snøhetta bergmassief in Noorwegen
Voor natuurliefhebbers valt er in Scandinavië heel wat moois te ontdekken. Alleen al in Noorwegen kun je een lange rondreis maken, waarbij je tal van bijzondere natuurverschijnselen en een grote diversiteit aan flora en fauna tegen zult komen. In het ‘Snøhettapaviljongen’ kun je bovendien vanuit een hooggelegen architectonisch hoogstandje genieten van de vrije natuur.
· Redactie
De beste hardloopsteden wereldwijd
Hardlopen is een hobby, of eigenlijk nog veel meer dan dat. Als je fanatiek bent in het hardlopen, dan is het eigenlijk gewoon een must, een leefstijl. Hardlopen kun je in principe altijd en overal doen, dus ook tijdens je vakantie. De ene plek leent zich echter net iets beter voor een rondje sprinten dan de andere.
· Redactie
Stedentrip Montréal
Vergeet Parijs, Londen, Barcelona en zelfs New York. De stad Montréal is namelijk minstens zo interessant en bovendien een veel origineler reisbestemming voor een stedentrip. Als kloppend economisch hart van Canada, is Montréal uiteraard een bruisende stad, waar heel veel te beleven valt.
· Redactie
Rondreis Noorwegen per Hurtigruten cruiseschip
Het maken van een rondreis klinkt soms al snel alsof je zelf allerlei dingen moet gaan doen, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Als je graag alleen maar wilt ontspannen, terwijl je tevens van een rondreis kunt genieten, dan is reizen aan boord van een cruiseschip echt iets voor jou.
· Redactie
In de meivakantie naar Spanje?
De meivakantie zit er weer aan te komen en dat is een mooie kans om er even tussenuit te piepen. Vlieg bijvoorbeeld naar Spanje; naar het mooie Malaga of naar een van de zonovergoten Spaanse eilanden!
· Redactie
Brazilië trekt steeds meer toeristen
Het gaat goed met Brazilië! Het land lijkt in alle opzichten in de lift te zitten en dat geldt zeker op het toeristische vlak. Nu al kiezen reizigers vaker voor een vakantie in het swingende Brazilië en met de evenementen die het land in de komende jaren gaat organiseren, zal het toerisme in Brazilië alleen maar toenemen.
· Redactie
Pelgrimstocht rustgevende rondreis
In deze moderne tijd raast het leven in een zinderend tempo voort, niet alleen als je aan het werk bent, maar vaak ook nog tijdens je vakantie. Sommige reizigers kiezen daarom bewust voor niet zomaar een verre rondreis, maar voor het ondernemen van een pelgrimstocht.
· Redactie
Paradijselijk Guadeloupe
Het Caraïbisch gebied … de naam van deze bestemming alleen al doet menig reisliefhebber wegdromen naar hagelwitte stranden en wuivende palmbomen. Van de schitterende eilanden die je daar kunt vinden, is Guadeloupe een heel bijzonder stukje, het maakt namelijk deel uit van Frankrijk.
· Redactie
De winnaar van de "Win een Rondreis naar Jordanië" actie
En eindelijk is dan het moment aangebroken dat wij de winnaar van de "Win een rondreis naar Jordanië" actie bekend mogen maken! Natuurlijk sturen we jullie het liefst allemaal op reis, maar we mogen helaas maar één iemand gelukkig maken...
· Redactie
Veelzijdig Panama
Als je overweegt om een verre rondreis te gaan ondernemen, denk dan eens aan Panama, want dit is typisch een bestemming waar bijna niemand aan denkt, terwijl het land heel veel te bieden heeft. Panama is gelegen in Midden-Amerika en laat zich prima verkennen middels een rondreis.
· Redactie
Shoestring Actieweek Peru en Bolivia
Reisorganisatie Shoestring komt de komende periode met aantrekkelijke actiewerken. Om de week kun je prachtige rondreizen met EXTRA korting boeken! Deze week: Peru & Bolivia.
· Redactie
EasyJet wil besparen middels lichtgewicht stoelen
De brandstofprijzen zijn hoog en het terugbrengen van de CO2-uitstoot is belangrijk om het milieu te sparen. Zeker voor luchtvaartmaatschappijen zijn dit belangrijke onderwerpen en vliegmaatschappij EasyJet heeft daarom besloten dat het tijd is om niet langer alleen over deze onderwerpen te praten, maar er iets aan te doen.
· Redactie
Walvishaai grootste attractie Filippijns dorp
In het Filippijnse dorp Tan-Awan wordt de lokale bevolking sinds kort jaarlijks overspoeld door honderden toeristen. Niet omdat het dorpje zelf heel bijzonder is om te zien, maar omdat er walvishaaien te vinden zijn.

Archief