Home
Blog
Mei 2012

Reisinspiratie

33 blogs geschreven in mei 2012
· Redactie
Moederdag korting bij FOX reizen!
Op zondag 13 Mei 2012 is het Moederdag en speciaal voor deze gelegenheid heeft FOX Reizen een geweldige Moederdagactie! Als je op moederdag een reis boekt bij FOX Reizen, dan krijg je de leeftijd van de moeder in euro's als korting op je boeking!
· Redactie
Souvenirs kopen met beleid
Je kent het wel: je bent op reis en om je heen zie je voortdurend de mooiste, leukste of meest hilarische souvenirs. Leuk voor thuis, denk je, en voor je het weet zit je koffer  vol met cadeaus voor vrienden, bekenden en familie. Dat kan anders.
· Redactie
Win het reisverhaal van een ander
Heb jij een goed reisverhaal en weet je dat verhaal op een ijzersterke manier te brengen? Plaats je verhaal dan op ‘The List’ en wie weet win jij straks de reis van je leven. Naast de ultieme eerste prijs worden er ook nog tal van andere prijzen verdeeld, dus zoek die reisrelikwieën en fris je geheugen op om kans te maken op een leuke prijs.
· Redactie
Bezienswaardigheden Jakarta
Jakarta is een plaats waar weinig mensen echt speciaal naartoe reizen. De meeste vakantiegangers zijn op doorreis als ze Jakarta aandoen en hebben dan geen idee wat ze er moeten aanvangen. Voor die mensen volgt hier een aantal tips en wie weet, misschien zetten ze je wel aan tot het boeken van een reis, speciaal naar Jakarta.
· Redactie
Ondergronds park New York
In New York is een stuk grond duur, heel duur. Bovendien is grond in New York schaars en is een stukje natuur moeilijk te vinden. Natuurlijk is er Central Park, de bekende rustplek in de hectische stad, waar jong en oud komen om een beetje te wandelen, te skaten of gewoon van een beker koffie in de buitenlucht te genieten. Maar ja, één park is geen park.
· Redactie
Op een onbewoond eiland
Velen dromen van een leven op een onbewoond eiland, ver weg van alle verplichtingen en dagelijkse beslommeringen, maar slechts weinigen maken die droom ook echt tot werkelijkheid. Een van die mensen, misschien wel de enige persoon ter wereld, is de 76-jarige Japanner Masafumi Nagasaki.
· Redactie
Ontdek Estremadura
Het klinkt extremer dan het is: het Portugese Estremadura. Mooi is het echter wel en vooral ook heel anders dan ‘het andere Portugal’, zoals de meer bekende streek de Algarve of een stad als Porto. Estremadura vind je in het midden van Portugal en het is eveneens het gebied waar de stad Lissabon te vinden is.
· Redactie
Populaire backpacklanden
In de afgelopen jaren is er een enorme toename te zien in het aantal mensen dat gaat backpacken, vooral onder jongeren van 18 tot 30 jaar. Boekingsresultaten van het WTC (World Ticket Center) geven verder aan dat Australië onder backpackers het meest populair is.
· Redactie
Toeren als tiener
Tienertoer; wie is er niet groot mee geworden? Nou, om precies te zijn een complete generatie mensen niet, want Tienertoer is maar liefst zeventien jaar afwezig geweest. Dat voelde voor velen als een gemis en dat vonden de mensen  achter de populaire CJP Cultuurkaart voor jongeren ook.
· Redactie
Hoe zit dat nu met handbagage?
Voor een lang weekend weg kun je prima gebruikmaken van een low budget luchtvaartmaatschappij. Tijdens een lang weekend heb je vaak alleen handbagage nodig en die hoef je niet in te checken, toch? Soms wel, want eenmaal op het vliegveld blijkt je trolley misschien te groot om als handbagage mee te mogen en moet je deze ineens inchecken en bijbetalen.
· Redactie
Bijbetalen voor handbagage
Dat je moest bijbetalen als je met je bagage boven een bepaald gewicht uitkwam dat wisten we al. Dat je handbagage vervolgens ook nog eens aan allerlei eisen moet voldoen, zoals het hebben van bepaalde maximale afmetingen, dat was ook al bekend. Maar nu is er een maatschappij waar je ook nog voor je handbagage moet bijbetalen.
· Redactie
Langste passagiersvliegtuig Lufthansa
Het langste passagiersvliegtuig ter wereld is aangekomen in Duitsland en daar in ontvangst genomen door de bekende luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Vliegtuigbouwer Boeing gaf de nieuwe passagiersjet 747-8 Intercontinental een lengte mee van maar liefst ruim 76 meter. Daarmee heeft dit gigantische vliegtuig met recht de bijnaam ‘Koningin van het luchtruim’ verdiend.
· Redactie
WTC opnieuw hoogste toren New York
Het heeft even geduurd, om precies te zijn tien jaar, maar nu is het World Trade Center (WTC) weer het hoogste punt van de stad New York. De terreuraanvallen op de Twin Towers op 11 september 2001 maakten een einde aan de lange periode waarin het WTC zelfs het hoogste gebouw van de wereld was.
· Redactie
Droomreizen van reisleiders
Wie heeft er nou niet een land, regio of stad in zijn gedachten om ooit nog eens te zien, om van de ultieme droomreis nog maar niet te spreken… Zo ook de reisleiders van SRC-Cultuurvakanties. Alleen krijgen daadwerkelijkheid de mogelijkheid om hun eigen droomreis samen te stellen én te maken met SRC-reizigers.

Archief