Home
Blog
Bestemmingen
Schitterend: Het Hamilton Pool Preserve in Texas

Schitterend: Het Hamilton Pool Preserve in Texas

op 20 maart 2015
1 minuut leestijd
Schitterend: Het Hamilton Pool Preserve in Texas

Het Hamilton Pool Preserve is een natuurlijk zwembad in Texas dat wordt omgeven door kalksteen. Een 15-meter hoge waterval stroomt hier in een beek, die nooit helemaal opdroogt.

Het natuurlijke zwembad van het Hamilton Pool Preserve is ontstaan toen de koepel van een ondergrondse rivier instortte als gevolg van duizenden jaren erosie. Deze mooie plek vind je op ongeveer 37 kilometer ten westen van Austin, Texas, langs Highway 71.

Sinds de jaren '60 is de Hamilton Pool een populaire zwemplek in de zomer voor bewoners en bezoekers uit Austin. Het hele Hamilton Pool Preserve bestaat uit 0,94 km2 aan beschermde natuur, waaronder een 15 meter hoge waterval. De poel wordt omgeven door grote platen van kalksteen, die rusten op de rand van het water; grote stalactieten die groeien vanaf het plafond er boven. Op het plafond en de omliggende kliffen van de grot groeit mos en Venushaar, een soort varen.

In het natuurlijke zwembad kun je zwemmen, maar soms laat de waterkwaliteit dit niet toe, omdat het water niet chemisch wordt behandeld. De Hamilton Pool is onderdeel van de Balcones Cayonlands en is een beschermd gebied.

Maak je een roadtrip door dit deel van Amerika, dan is het zeker de moeite waard om hier even te stoppen. Kijk alleen al naar deze plaatjes:

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8