Home
Blog
Bestemmingen
De 5 mooiste stranden van Miami

De 5 mooiste stranden van Miami

1 minuut leestijd
De 5 mooiste stranden van Miami

Ik ga op reis naar Miami en ik neem mee… mijn zwemspullen! Want als je ergens prachtige stranden hebt, is het de hoofdstad van Florida wel. Dit zijn de vijf parels van Miami.

Florida wordt niet voor niets de Golden State genoemd: goudgele stranden en helder blauw water. Ook in hoofdstad Miami kunnen liefhebbers van zon, zee en zand hun hart ophalen. Vanuit winkelstraat, restaurant of bar loop je zó het strand op. Maar waar moet je zijn?

1. South Beach

South Beach, Miami
South Beach, Miami

Well, hello Miami! De ultieme strandervaring in de hoofdstad beleef je op South Beach. Het is hier zien en gezien worden: menig beach hunk of beach babe toont er met liefde de zorgvuldig gekweekte spieren, die soms zelfs nog óp het strand getraind worden met een lekkere powerwalk of morning run. Loop vooral ook over de aangrenzende (en bekendste straat van Miami) Ocean Drive. Neem vooral je mooiste kleren mee, want paraderen mag hier.

2. Bal Harbour

Bal Harbour, Miami
Bal Harbour, Miami

Bal Harbour is een klein strandje, gevestigd in een mooi gedeelte van Miami, ten noorden van Surfside. Sportfanaten kunnen zich vergrijpen aan de ‘Vita course’, een fitness-parcours met verschillende apparaten. Er schijnen in Bal Harbour trouwens relatief meer miljonairs te wonen dan in welke andere Amerikaanse stad dan ook. Fancy!

3. Haulover Beach

Haulover Beach, Miami
Haulover Beach, Miami

Op Miami Beach, tussen buurstranden Sunny Isles Beach en Bal Harbour, is het heerlijk toeven op Haulover Beach. Dit strand staat ook wel bekend als Miami’s enige ‘clothing optional’ beach. Met andere woorden: een naaktstrand dus. Wees niet bang: het naaktstrand is netjes gemarkeerd. En oja, Haulover Beach is een fantastische surf spot! 

4. Bill Baggs, Key Biscayne

Bill Baggs, Key Biscayne, Miami
Bill Baggs, Key Biscayne, Miami

Strand Bill Baggs Beach zal niet teleurstellen! Je vindt dit strandje op Key Biscayne, een eilandje ten zuiden van Miami Beach, dat overigens gewoon per auto te bereiken is. Het meest zuidelijke puntje van Key Biscayne is het Cape Florida State Park. Denk: prachtige zandstranden, wuivende palmbomen en nog meer cliché’s. Ultiem Florida! Bill Baggs wordt niet alleen één van de mooiste stranden van Zuid-Florida genoemd, maar zelfs van heel Amerika!

5. Sunny Isles Beach

Sunny Isles Beach, Miami
Sunny Isles Beach, Miami

Zeg je Sunny Isles Beach, dan zeg je drie kilometer kustlijn, souvenirshops en hotels. Voorheen kwamen hier vooral oudere toeristen, maar die reputatie heeft Sunny Isles van zich afgeschud. Het strand is gemoderniseerd en heeft nu een luxe uitstraling. Alles behalve vergane glorie!

Doen jullie de groeten aan Will Smith?

Top reizen naar Miami

Reisorganisaties met reizen naar Miami

Meer blogs over Miami

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8