Home
Blog
Algemeen
De 'easy riders' van Vietnam

De 'easy riders' van Vietnam

op 11 juli 2013
1 minuut leestijd
De 'easy riders' van Vietnam

Ooit begonnen als een paar trotse Vietnamezen die toeristen achter op de motor namen om ze hun land te laten zien; anno nu een populair fenomeen onder rugzakreizigers in Vietnam: de zogenaamde 'Easy Riders'.

Deze Vietnamese motorrijders bieden de avontuurlijke reiziger de mogelijkheid om, achterop de motor, de ruige binnenlanden van Vietnam te ontdekken. Vooral in kuststad Nha Thrang en bergplaats Dalat zie je ze overal, op straat en hangend in hun kleine kantoortjes, wachtend op nieuwe klanten. Hun populariteit is te begrijpen: de tochten zijn fantastisch!

Ervaring voor het leven
Vanuit Dalat kun je bijvoorbeeld in een drie- of vierdaagse tour ‘oversteken’ naar Hoi An of Nha Thrang, of andersom. Je betaalt zo’n €40,- à €50,- per dag, inclusief enkele maaltijden en overnachtingen in simpele huisjes en/of een home stay bij inheemse stamfamilies. De rit leidt je langs verlaten bergstreken, minderhedendorpjes, olifanten, watervallen, meren, koffieplantages en katoenspinnerijen. Je moet wat luxe opofferen, maar het is een ervaring voor het leven!

 

Top reizen naar Vietnam

Reisorganisaties met reizen naar Vietnam

Meer blogs over Vietnam

Beoordelingen van Vietnam

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
8.8
Stranden
7.6
Steden
8.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.5