Home
Blog
Bestemmingen
Doen in Chiang Mai: Kookcursus

Doen in Chiang Mai: Kookcursus

op 24 februari 2016
1 minuut leestijd
Doen in Chiang Mai: Kookcursus

Ga je naar Chang Mai in Noord-Thailand? Zet het volgen van een kookcursus op je lijstje, want dit is héél leuk en vooral erg lekker! Chang Mai is eén van de beste plekken in Thailand om Thais te leren koken.

Chiang Mai, een grote stad in het noorden van Thailand, is inmiddels een heuse klassieker tijdens een rondreis door Zuidoost-Azië. Vanuit deze gezellige plaats vertrekken veel reizigers voor een jungletrekking of een tempel-toertje. Een verblijf ín Chiang Mai vraagt echter ook om een traditionele Thai cooking class!

Kookcursus in Chiang Mai

Tijdens een Thai cooking class leer je de fijne kneepjes van de Thaise keuken (die bekend staat als één van de lekkerste ter wereld). De Thaise stad Chiang Mai is dé plek voor een dergelijke kookcursus, omdat deze plek hét culturele, culinaire centrum van Thailand is.

Ontelbaar veel opties

Er zijn talloze restaurants en kookscholen in Chiang Mai die een Thai cooking class aanbieden. Bekijk dus eens rustig het aanbod en vergelijk vooral prijzen. Ook kan het variëren wat je precies gaat koken, dus let daar op als je specifieke Thaise gerechten wilt leren klaarmaken.

Van boodschappen doen tot opeten!

Globaal genomen houdt een kookcursus in Chiang Mai vaak het volgende in. Eerst ga je naar de markt (of een boerderij) om verse ingrediënten uit te zoeken. Vervolgens bereid je – aan de hand van instructies van ervaren koks natuurlijk – verschillende Thaise gerechten. Tot slot word je eindelijk uit je lijden verlost en mag er gegeten worden. Oh, en wie pech heeft moet soms de afwas doen, maar dat heb je er wel voor over toch? ;-)

Zo, en dan thuis veel oefenen natuurlijk! Je vrienden en familie zullen je dankbaar zijn. Eet smakelijk!

Top reizen naar Chiang Mai

Reisorganisaties met reizen naar Chiang Mai

Meer blogs over Chiang Mai

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8