Home
Blog
Bestemmingen
Ang Thong National Marine Park: Bounty-eilanden bij Koh Samui

Ang Thong National Marine Park: Bounty-eilanden bij Koh Samui

1 minuut leestijd
Ang Thong National Marine Park: Bounty-eilanden bij Koh Samui

De schoonheid van The Beach, maar dan minder toeristen? Breng een bezoekje aan Ang Thong National Marine Park, een prachtige eilandengroep vlakbij Koh Samui.

Ja, we schreven het laatst nog. Het prachtige strand uit de must-see reisfilm The Beach vind je bij het Thaise eiland Koh Phi Phi. Maar wist je dat de schrijver van het boek waarop de film gebaseerd is zich liet inspireren door een heel ander stukje Thailand? De eilanden die hij daadwerkelijk in zijn hoofd had bij The Beach, waren de eilanden van eilandengroep Ang Thong National Marine Park, vlakbij Koh Samui.

Ang Thong National Marine Park

Op zo'n twee uur varen van het Thaise eiland Koh Samui - naast Koh Tao en Koh Phangan - ligt Ang Thong. Ang Thong is een eilandengroep en is aangemerkt als een National Marine Park. Oftewel, een beschermd stukje natuur in het water. Ang Thong bestaat totaal uit 42 eilanden, voorzien van torenhoge limestone rotsen, intensgroene jungle, witte zandstranden en - jawel - verborgen meertjes. De ruim 100 vierkante kilometer nationaal park lenen zich uitstekende voor snorkelen, kayakken, hiken, duiken en natuurlijk relaxen. 

Ang Thong
Ang Thong

The Beach
The Beach

Ang Thong Thailand
Ang Thong Thailand

Dagtrip of overnachten

Gezien de afstand tot Koh Samui is Ang Thong goed te bereiken met een dagtripje. Op Koh Samui zijn genoeg tourtjes te boeken waarbij je 's morgens wordt meegenomen naar de eilandengroep, en 's middags weer teruggaat. Uiteraard kun je ook zelf een bootje regelen bij een Thais mannetje op het strand. Blijven slapen op Ang Thong is ook een optie. Je kunt een bungalowtje huren of overnachten in een tent. Je vindt deze accomodaties - en een restaurantje - op eiland Koh Wua Talab, waar het ' Park Headquarters'  is. 

Beste reistijd Ang Thong

Ang Thong is al een nationaal park sinds 1980. De toeristenstroom kwam echter pas op gang toen de eilandengroep werd vermeld in het boek The Beach. Maar omdat de film werd opgenomen bij Koh Phi Phi, heeft Ang Thong - ondanks het groeiende toerisme - zijn picture perfect natuur weten te behouden. Beste reistijd: maart tot oktober, dan is de zee het rustigste. De entree-fee voor het park is trouwens 200 Baht (vijf euro) per persoon. 

Top reizen naar Koh Samui

16-Daagse rondreis Waanzinnig Thailand

16-Daagse rondreis Waanzinnig Thailand

16 dagen
Individuele rondreis
Ayutthaya, Koh Samui, Kanchanaburi, Erawan Waterfall, Damnoen Saduak Floating Market

Reisorganisaties met reizen naar Koh Samui

Meer blogs over Koh Samui

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8