Home
Blog
Bestemmingen
Maya Bay (‘The Beach’): Prachtige plek in Thailand

Maya Bay (‘The Beach’): Prachtige plek in Thailand

1 minuut leestijd
Maya Bay (‘The Beach’): Prachtige plek in Thailand

De naam ‘Maya Bay’ zegt je misschien niet meteen wat, maar bij ‘The Beach’ weet je natuurlijk direct wat we bedoelen. Dat is die prachtige locatie uit dé reisfilm met Leonardo DiCaprio! 

Maya Beach is niet zomaar een prachtig strand in Thailand. Het is een baai met helder groenblauw water, een wit zandstrand, en omgeven door rotsen van zo’n 100 meter hoog. Je eigen geheime paradijsje dus, net als de backpackers in de kaskraker The Beach.

Leo & Pure Shores <3

De film uit 2000 gaat over een groep backpackers die in deze baai belanden en er een leven opbouwen buiten het toerisme om. Wie droomde er niet weg bij Leo en de soundtrack Pure Shores van All Saints? The Beach is voor veel reizigers al jaren een inspiratiebron om te gaan backpacken in Thailand. Wij geven ze geen ongelijk!

De locatie

Het leuke is dat dit plekje echt bestaat. Je kunt het bezoeken en veel toeristen gingen je al voor. Maya Bay ligt vlakbij het Thaise eiland Koh Phi Phi, op het eiland Koh Phi Phi Lee, en is het beste te bereiken met een bootje vanaf het eiland tusen november en april. Ook gaan er tours vanuit Phuket of Krabi. Wie in Zuid-Thailand zit kan het eigenlijk niet misen ;-)

Tip

Let op: het kan er wel érg druk worden. Je bent zeker niet de enige die dit magische plekje eens met eigen ogen wil bekijken. Probeer voor een rustige ervaring dus ’s morgens vroeg of juist na 17:00 uur te gaan. Er zijn in Maya Bay geen accomodaties, dus stap op tijd weer op de boot (of slaap stiekem op het strand voor de echte The Beach experience!).

Kijk hieronder ook nog even prachtig filmpje van Maya Bay!

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8