Home
Blog
Algemeen
7 Alternatieve wereldwonderen (die je eens in je leven gezien moet hebben!)

7 Alternatieve wereldwonderen (die je eens in je leven gezien moet hebben!)

op 6 maart 2018
4 minuten leestijd
7 Alternatieve wereldwonderen (die je eens in je leven gezien moet hebben!)

Benieuwd welke 7 alternatieve wereldwonderen je absoluut niet mag misssen? Bekijk dan dit lijstje!

Wereldwonderen, we zijn er gek op. Waarom? Omdat ze een fantastisch excuus bieden om de wereld af te struinen om ze te bezoeken. Van de originele zeven wereldwonderen staat er helaas nog maar één overeind: de Piramide van Cheops. Daarom mocht het publiek in 2007 zeven nieuwe bezienswaardigheden uitkiezen. En toegegeven: de lijst is spectaculair. Want wie wil nou niet de Chinese Muur, de Taj Mahal, de rotswoningen van Petra, Machu Picchu, Chitzen Itza, het Colosseum of het Christusbeeld zien? Maar zeven plekken zijn zo gevuld en daarmee zijn tal van fenomenale bezienswaardigheden buiten beschouwing gelaten die niet op de lijst zouden misstaan. Dus, heb jij de echte wereldwonderen al afgestreept? Dan geven we je zeven waardige alternatieven!

1. Paaseiland, Chili

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Wat, staan de beelden van het Chileense Paaseiland niet op de lijst? Nee, echt niet. Terwijl de ruim 900 Moai die over het eiland verspreid staan toch een mysterieuze geschiedenis kennen. De bekendste zijn de zeven die over zee uitkijken. Dat wil je toch gezien hebben? Wacht vooral totdat de zon ondergaat voor de meest spectaculaire uitzichten, waarbij de beelden afsteken tegen de oranje hemel.
Moet je dan helemaal naar the middle of nowhere vliegen om een stel beelden te bewonderen? Nou, dat niet alleen. Relax op een van de bountystranden, maak een fietstocht over het eiland of, als je echt actief wilt doen, beklim je de Rano Kao-vulkaan. Heb je meteen een mooi uitzicht over het eiland.

2. Bagan, Myanmar

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Als er één plek op aarde is waar je omkomt in de stoepa’s, tempels en pagodes, dan is het wel in Bagan in Myanmar. Over ruim veertig vierkante kilometer staan ruim drieduizend bouwwerken. Ze allemaal verkennen is dus vrijwel onmogelijk, maar je komt een eind als je de fiets pakt. Zo kun je lekker over de zandpaden meanderen en hier en daar een tempel binnenstappen. Wil je écht ervaren hoe groot het tempelcomplex is, stap dan in een luchtballon. Vanuit de lucht kun je zien hoe de zon de tempels in vuur en vlam zet. Fe-no-me-naal.

3. Tikal, Guatemala

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Zeker net zo mooi als het echte wereldwonder Chitzen Itza in Mexico en een stuk minder toeristisch: Tikal in Guatemala. Deze grootste Mayaruïne van heel Latijns-Amerika ligt midden in de jungle. Tip: ga vroeg in de ochtend, als het nog niet te warm is. Terwijl je omhoog klimt, zie je langzaam de mist wegtrekken en de dag ontwaken. Toekans, neusbeertjes en brulapen vergezellen je door de jungle heen. Guatemala is uitstekend te combineren met Mexico, dus als je Chitzèn Itza ook nog niet hebt gezien, kun je ze ook beide gaan bewonderen en zelf je oordeel vellen.

4. Nazcalijnen, Peru

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ben jij zo’n type dat graag raadsels oplost? Dan wensen we je veel succes in Peru. Hier vind je midden in het landschap een bizar patroon aan lijnen, die diep in het landschap zijn gekerfd: de Nazcalijnen. Vanaf de grond zie je er eigenlijk weinig van en maakt het geheel niet veel indruk. Maar wacht maar tot je in de lucht bent! Dan zie je hoe bijzonder de geogliefen zijn, die vermoedelijk door een pre-Columbiaans volk zijn gecreëerd om de goden te vereren. Ook interessant: het nabijgelegen Chauchilla, een Nazca-kerkhof vol botten, schedels en kleding midden in de woestijn.

5. Borobodur, Indonesië

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De Borobodur op het Indonesische Java zie je al van ver liggen. En dat is niet zo gek, want het torent maar liefst 42 meter boven het landschap uit. Een fantastisch uitzicht als je door groene rijstterrassen en langs dorpjes fietst op weg naar de enorme stoepa. Of stoepa’s, moeten we eigenlijk zeggen, want hoewel de Borobodur één groot bouwwerk lijkt, bestaat het in werkelijkheid uit tientallen tempels. Klim omhoog en geniet van een mystiek uitzicht. Als je daar niet van tot rust komt ...

6. Potalapaleis, Tibet

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een gebouw dat op 3.600 meter hoogte staat is bijna om die reden alleen al een wereldwonder. Want het voormalige winterpaleis van de Dalai Lama is niet alleen adembenemend om de omvang – ruim 130.000 vierkante meter! – maar ook de plek beneemt je de adem, letterlijk. Acclimatiseren is dus vereist voordat je aan de klim begint, want het Potalapaleis ligt op een heuvel en kijkt uit over Lhasa, de heilige stad van de Tibetanen. Helaas is de kans dat je de Dalai Lama tegenkomt te verwaarlozen: het paleis is pas open voor publiek sinds de boeddhistische leider verbannen werd naar India.

7. Angkor Wat, Cambodja

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Last but definitely not least zijn we aangekomen bij hekkensluiter Angkor Wat. De Cambodjaanse bezienswaardigheid is misschien wel een van de bekendste tempelcomplexen ter wereld, maar je hoeft niet bang te zijn voor hordes toeristen: met een oppervlakte van maar liefst 5.000 voetbalvelden is er hier altijd wel een verlaten plekje te vinden. Daarvoor raden we je wel aan om met een gids op stap te gaan: hij kent de onbekendere maar even spectaculaire beelden, tempels en reliëfs en zorgt er bovendien voor dat je niet tegen sluitingstijd in blinde paniek je weg terug naar de uitgang hoeft te vinden.

Sta jij te popelen om deze alternatieve wereldwonderen zelf te ontdekken of staan de echte wereldwonderen nog hoog op je verlanglijstje? Hoe het ook zij, met reisorganisatie Riksja Travel bezoek je deze highlights net even anders. Zo ga je naar een onbekend stukje Chinese Muur en beklim je Chitzèn Itza voordat de hordes toeristen arriveren. De reisfanaten van Riksja kennen hun bestemming op hun duimpje en adviseren je graag uit eigen ervaring. Voor reizigers, door reizigers.

Top reizen met Riksja Travel

Beoordelingen van Riksja Travel

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accomodatie
8.7
Vervoer
8.8
Reisleiding
8.9
Prijs / Kwaliteit
8.7
Algemeen
9