Home
Blog
Vliegen
Grote fusie vliegticketaanbieders

Grote fusie vliegticketaanbieders

op 16 januari 2011
1 minuut leestijd
Grote fusie vliegticketaanbieders

Het internationale reisconcern BCD Holdings N.V. kondigt vandaag de fusie van CheapTickets, Vliegwinkel, Flugladen, BudgetAir en Vayama aan.

Het internationale reisconcern BCD Holdings N.V. kondigt vandaag de fusie van CheapTickets, Vliegwinkel, Flugladen, BudgetAir en Vayama aan. BCD Holdings verenigt, samen met investeerders ING Corporate Investments, Bluefield Investments en de eigenaren van Beins Travel Group B.V. (CheapTickets), deze online reisaanbieders en vormt hiermee een nieuwe internetreisorganisatie met wereldwijd bereik.

CheapTickets en Vliegwinkel zijn marktleiders in Nederland en Duitsland. Ook Vayama heeft in korte tijd een volwassen positie ingenomen op de Amerikaanse online reismarkt. CEO BCD, Joop Drechsel zegt: 'Door de samensmelting van deze bedrijven ontstaat er één sterk en internationaal online reisbedrijf. Ons gemeenschappelijke doel is de huidige vertegenwoordiging in de diverse landen te versterken en daarnaast onze activiteiten uit te breiden in de rest van Europa en in Azië.'

Online reisaanbieder BudgetAir breidde onlangs haar activiteiten nog uit in België, Frankrijk en Engeland en Vayama is recentelijk succesvol gelanceerd in Canada, Engeland, Thailand, Hong Kong en Singapore. 'Elk van deze bedrijven heeft continue de grenzen weten te verleggen en ze vullen elkaar op veel terreinen aan,' aldus Raymond Vrijenhoek, CEO Beins Travel Group.

De nieuwe organisatie, onder leiding van het bestaande management en met in Nederland kantoren in Haarlem en Oosterhout (NB), is actief in meer dan 15 landen met circa 350 medewerkers en een jaarlijkse totale omzet van ruim U.S.$ 750 miljoen. De krachtenbundeling is mede mogelijk gemaakt door ING Corporate Investments, die toetreedt als minderheidsaandeelhouder in de nieuwe combinatie.