Home
Blog
Steden
Toerisme New York City breekt alle records

Toerisme New York City breekt alle records

op 5 januari 2011
1 minuut leestijd
Toerisme New York City breekt alle records

De naweeën van de recessie lijken volledig aan New York City voorbij te gaan. De stad ontving in 2010 maar liefst 48,7 miljoen bezoekers; dat is een stijging van bijna 7 procent vergeleken met het jaar ervoor en een absoluut record.

NEW YORK - De naweeën van de recessie lijken volledig aan New York City voorbij te gaan. De stad ontving in 2010 maar liefst 48,7 miljoen bezoekers; dat is een stijging van bijna 7 procent vergeleken met het jaar ervoor en een absoluut record.

Burgemeester Michael Bloomberg maakte de cijfers dinsdag bekend. ''We zijn goed op weg onze doelstelling van 50 miljoen bezoekers per jaar te halen'', aldus Bloomberg.

Van de bezoekers die het afgelopen jaar de stad aandeden, kwamen 39 miljoen mensen uit de VS zelf en 9,7 miljoen uit het buitenland. Dat zijn ook beide records.

Werkgelegenheid

De populariteit van de stad als vakantiebestemming is goed voor de werkgelegenheid; het afgelopen jaar kwamen er 6600 banen bij. In de maand juli waren 323.200 mensen werkzaam in de toeristische sector, weer een record. Op jaarbasis verschaft de branche nu werk aan ongeveer 315.000 mensen.

''De kracht van onze toeristische industrie is een van de redenen dat New York City minder last heeft gehad van de recessie dan andere steden'', zei Bloomberg. ''En het blijft een van de redenen waarom we sneller groeien dan andere steden vandaag de dag.''

25,7 miljoen nachten

De bijna 49 miljoen bezoekers boekten 25,7 miljoen nachten in een hotel. Dat is ook niet eerder vertoond. In 2010 kwamen er ongeveer zevenduizend nieuwe hotelkamers bij in The Big Apple.

Hoteliers zullen vooral gelukkig zijn met het feit dat de gemiddelde kamerprijs in december was opgelopen tot 330 dollar. Dat is zo goed als 9 procent meer dan een jaar eerder.

In 2009 bezochten 197.000 Nederlanders New York. Volgens New York City & Company, het marketing- en toerismebureau van de stad, lag dat aantal het afgelopen jaar iets hoger, maar precieze cijfers zijn nog niet bekend.

Top reizen naar New York

Reisorganisaties met reizen naar New York

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8