Home
Blog
Algemeen
Op vakantie gaan blijft voor Nederlanders

Op vakantie gaan blijft voor Nederlanders

op 10 januari 2011
1 minuut leestijd
Op vakantie gaan blijft voor Nederlanders

Ruim de helft van de vakanties zal in het buitenland doorgebracht worden (18.4 miljoen), iets minder dan de helft in eigen land (17.7 miljoen). Is het mooi weer in Nederland, dan komt het aantal binnenlandse vakanties hoger uit.

De Nederlander blijft voorzichtig met grote uitgaven vanwege de bezuinigingsmaatregelen van het kabinet, maar is niet van plan zijn vakantie te schrappen. Hij zoekt daarbij naar betaalbaarheid, luxe en comfort. De ANWB voorspelt dat het aantal vakanties ongeveer op hetzelfde niveau zal liggen als vorig jaar. Dat zijn er, afhankelijk van het weer, circa 36.1 miljoen.

Ruim de helft van de vakanties zal in het buitenland doorgebracht worden (18.4 miljoen), iets minder dan de helft in eigen land (17.7 miljoen). Is het mooi weer in Nederland, dan komt het aantal binnenlandse vakanties hoger uit.

De Nederlander wil dit jaar betaalbaar op vakantie, maar ook vooral genieten van luxe en comfort. De ANWB verwacht dan ook een stijging in het aantal all-inclusive vakanties en vakanties naar bijvoorbeeld Turkije, Egypte en Tunesië. Ook betaalbare, verre bestemmingen zoals Indonesië en de Antillen zijn in trek, evenals cruises. Ook op de camping zet de hang naar luxe en comfort verder door.

Meest bezochte vakantieland
Duitsland wordt over het gehele jaar genomen het meest bezochte vakantieland. Circa 3,3 miljoen vakanties zullen daar doorgebracht worden. Frankrijk volgt met 2,9 miljoen vakanties. Daarna komt België met 2 miljoen vakanties. Spanje kan 1,6 miljoen Nederlandse vakantiegangers verwachten.

Parijs nr. 1 stedentrip
Voor stedentrips blijft Parijs de absolute topper, op de voet gevolgd door Londen. Berlijn staat op een derde plaats en wint nog steeds aan populariteit.

Verre rondreis bestemming
Een rondreis Verenigde Staten blijven ook in 2011 de absolute nummer 1 als verre rondreis bestemming. De Nederlandse Antillen en Indonesië komen respectievelijk op een tweede en derde plaats. Ook het Caribische gebied, Azië en Mexico zijn populaire bestemmingen.

Heb jij al een verre  rondreis voor 2011 in gedachten?

Top reizen naar Amerika

Mexico, Miami & Key West

Mexico, Miami & Key West

17 dagen
Individuele rondreis
Individuele rondreis
Geniet van zonovergoten stranden in Key West, het bruisende Miami en oude Maya-ruïnes en kristalhelder water in Tulum. Een reis naar deze prachtige bestemmingen is een perfecte combinatie van ontspanning en cultuur. Deze reis is de perfecte combinatie tussen relaxen en culturele sites bezoeken. Je start de reis in Miami en rijdt de prachtige route bij Key West. Vervolgens gaat de reis verder naar het veelzijdige Mexico. Via Cancun bezoek je het schier eiland van Yucatan en een van de zeven wereldwonderen Chitzen Iitza. Om de reis relaxt af te sluiten eindigen we deze reis in Cancun. Wij streven ernaar u de perfecte reis te bezorgen. En omdat iedereen uniek is en iedere wens anders, maken wij die bijzondere reis natuurlijk voor u op maat. Wij nemen u niet alleen mee naar prachtige bezienswaardigheden en de beste accommodaties, maar laten u proeven van de cultuur en natuur die de bestemming te bieden heeft.Persoonlijk advies, daar draait het om bij Travel Legends. Onze reisspecialisten gaan met u om tafel om de perfecte reis samen te stellen. Met behulp van contacten over de hele wereld ontvangt u uw reis op maat, met de hoogste kwaliteit voor de beste prijs. Wij willen altijd net iets meer bieden, kijken net iets verder en zetten graag een stapje meer. Daardoor kunt u zorgeloos op reis gaan.Niet alleen wij nemen u graag mee op een onvergetelijke reis, wij introduceren u aan de locals die hun ervaringen en tips graag delen. Zij zien dagelijks met eigen ogen de vele plekken en eigenschappen die deze landen te bieden hebben en hebben de regio voor altijd in hun armen gesloten. U kunt zich geen betere gids wensen!

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8