Home
Blog
Bestemmingen
Thailand sluit populaire duikoorden

Thailand sluit populaire duikoorden

op 24 januari 2011
1 minuut leestijd
Thailand sluit populaire duikoorden

Thailand sluit tientallen toeristische en lucratieve duikoorden om de prachtige koraalriffen in de Andamanse Zee aan de westkust te beschermen.

BANGKOK - Thailand sluit tientallen toeristische en lucratieve duikoorden om de prachtige koraalriffen in de Andamanse Zee aan de westkust te beschermen. Meer dan de helft van 15.000 hectare koraalriffen in de wateren rond het zuiden van Thailand wordt bedreigd.

De belangrijkste oorzaak is de opwarming van het zeewater wat kan leiden tot het verbleken en uiteindelijk het afsterven van koraal.

Maar ook de massale toestroom van toeristen die een kijkje onder water willen nemen, heeft schadelijke gevolgen. Duikers vertrappen het koraal en boten met toeristen vervuilen het water.

Een woordvoerder van het departement dat belast is met de bescherming van natuurreservaten meldde dat duikplekken worden gesloten in gebieden waar 80 procent van het koraal is beschadigd. De bijbehorende duikscholen zijn een lucratieve inkomstenbron: toeristen geven er grof geld uit om te kunnen duiken, slapen, eten en feesten. (ANP/AK)

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8