Home
Blog
Bestemmingen
Een unieke rondreis langs de hoogtepunten van Griekenland

Een unieke rondreis langs de hoogtepunten van Griekenland

op 19 september 2014
1 minuut leestijd
Een unieke rondreis langs de hoogtepunten van Griekenland

Griekenland is uitstekend geschikt voor een culturele rondreis. Om iets te kunnen proeven van de Griekse cultuur, beschaving en historie, is een rondreis zeker aan te raden. De Griekse mythologie lijkt overal mee verweven te zijn. Er zijn diverse manieren om een rondreis door Griekenland vorm te geven. Je kunt de reis zelfstandig boeken, maar het is ook mogelijk de rondreis te maken met een andere groep vakantiegangers.

Wat zijn de hoogtepunten die je absoluut niet mag missen tijdens een rondreis door Griekenland? Wij hebben de mooiste bezienswaardigheden voor jou geselecteerd.

Cultuur opsnuiven in Athene en Delphi
Je rondreis kun je van start laten gaan in Athene, de hoofdstad van Griekenland. Aan te raden is om een tour van twee uur te maken met de metro. Ondergronds zijn namelijk diverse opgravingen terug te vinden. Een bezoek aan de 156 meter hoge tafelberg Akropolis mag natuurlijk niet ontbreken, net als de Tempel van Zeus. En zo zijn er nog veel meer bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn als je naar Athene gaat.

Het mystieke hart van de Griekse cultuur vind je in Delphi. Vooral de ruïnes en de restanten van de tempel van Orakel zijn iets dat je zeker niet mag missen tijdens je rondreis door Griekenland. Ze zullen een onvergetelijke indruk op je achterlaten.

Genieten op Peloponnesos
Het Griekse schiereiland de Peloponnesos is een eiland dat uitstekend geschikt is voor een rondreis. Je vindt er namelijk niet alleen strandjes en vissersdorpjes, maar vooral ook tempel ruïnes en typische oude burchten. De oude haven van Methoni is hier een mooie bezienswaardigheid. Andere archeologische bezienswaardigheden die je op deze plek aantreft zijn het Epidaurus amfitheater. Een tripje naar het Kanaal van Korinthe, het oude Korinthe en Mycenae zijn ook zeker aan te raden.

Eilandhoppen
Je kunt ook eilandhoppen in Griekenland en op die manier verschillende eilanden verkennen. Dat fenomeen hoor je steeds vaker. Kortom genoeg mogelijkheden voor een rondreis door Griekenland!

Top reizen naar Griekenland

16-daagse rondreis Verrassend Griekenland

16-daagse rondreis Verrassend Griekenland

16 dagen
Groepsrondreis
Delphi, Meteora, Thessaloniki, Kavala, Philippi, Thermal Baths of Pozar

Reisorganisaties met reizen naar Griekenland

Beoordelingen van Griekenland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
8
Stranden
7.9
Steden
7.7
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.1