Home
Blog
Algemeen
7 van 's werelds mooiste veerboot tochten

7 van 's werelds mooiste veerboot tochten

op 22 september 2014
2 minuten leestijd
7 van 's werelds mooiste veerboot tochten

Het maken van een veerboot tocht tijdens je reis is vaak een bijzondere ervaring. Vanaf het dek kun je genieten van de frisse lucht, het prachtige uitzicht op de stad en kun je je even een local voelen.

Neem daarbij dat de prijzen vaak laag liggen en dat je op ieder gewenst moment op kunt stappen. Ook kun je met het nemen van een veerboot weer besparen op een georganiseerde boottocht. Welke veerboot tochten mag je zeker niet missen? We hebben zeven van 's werelds meest fascinerende veerboot tochten voor je op een rij gezet:

1. Linea Uno Vaporetto - Venetië, Italië

Tussen Piazzale Roma en Lido

De gondels van Venetië zijn natuurlijk zo cheesy als wat en de locals zouden er niet dood in gevonden willen worden. Beter pak je de Linea Uno Vaporetto, die langs 20 schilderachtige haltes tussen Piazzale Roma en het prachtige Lido komt. Geniet van een relaxte tocht op het Canal Grande met prachtige oude paleizen die het flankeren. Ook zul je een blik kunnen werpen op het San Marcoplein en de Rialtobrug.

2. Manly Ferry - Sydney, Australië

Tussen Sydney en Manly

Als je maar weinig tijd in Sydney hebt, dan is dit zeker iets wat je zou moeten doen: een korte 30 minuten durende veerboot tocht langs de hoogtepunten van Sydney. Je begint in de Sydney Harbour met een fantastisch uitzicht op de Harbour Bridge, het Opera House en de skyline van Sydney en met een beetje geluk kom je onderweg zelfs walvissen of dolfijnen tegen!

3. Star Ferry - Hong Kong

Tussen het schiereiland Kowloon en Hong Kong Island

De Star Ferry pendelt al sinds 1888 inwonders van Hong Kong en begint in een van de meest gefotografeerde havens in de wereld: Victoria Harbour. Voor een luttele 28 cent zit je op het bovendek en kun je ongestoord de epische skyline van Hong Kong bewonderen. Doe je dit rond 8 uur 's avonds, dan stopt de boot ook nog eens om passagiers te laten genieten van de 'Symphony of Lights' lichtshow, die elke dag wordt gehouden.

4. Golden Horn Ferry - Istanbul, Turkije

Tussen Eminönü Quay en Uskudar

Een transcontinentale reis zonder de jetleg of dure ticketprijs! In slechts 20 minuten vaar je de Bosporus over van Europa naar Azië. Verder kom je langs de Gouden Hoorn en passeer je koepelvormige moskeeën, het beroemde Topkapi-paleis, de Ottomaanse scheepswerf, de kerk van St. Stephen van de Bulgaren en kom je onder de Galatabrug door.

5. East River Ferry - New York City, Verenigde Staten

Tussen het stadscentrum en het Financial District via Brooklyn

Vaar tussen New Yorkers op weg naar hun werk onder de bruggen door die Manhattan en Brooklyn met elkaar verbinden en geniet vanaf het water van de skyline van Manhattan. Ook Governor's Island en Lady Liberty zul je in de verte zien, terwijl je aan boord kunt genieten van een Brooklyn Brewery uit het cafe van de boot.

6. CityCat - Brisbane, Australië

Tussen de University of Queensland en Hamilton

De CityCat veerboot in Brisbane stopt op meer dan twintig plekken langs de Brisbane River. Maak hier een wandeling langs de South Bank en stap daarna aan boord van de CityCat richting de iconische Story Bridge, een van de hoogtepunten van Brisbane die je niet mag missen!

7. Chao Phraya Express, Bangkok, Thailand

Tussen Sathorn Pier en Pakkret

Er zijn verschillende veerboten over de Chao Phraya rivier in Bangkok. De Chao Phraya Express Boat Company biedt een dagkaart voor 75 baht die elke 30 minuten vertrekt vanaf de Sathorn Pier. De boot stopt bij tien grote pieren en biedt toegang tot attracties als Wat Arun (de Tempel van de Dageraad), Grand Palace, Wat Po en het Royal Barge Museum. De Sathorn Pier is makkelijk te bereiken met de Skytrain (BTS) naar het Saphan Taksin station.

Welke van deze veerboot tochten heb jij al eens gemaakt?