Home
Blog
Bestemmingen
Bijzonder kamperen in Frankrijk

Bijzonder kamperen in Frankrijk

op 25 september 2014
1 minuut leestijd
Bijzonder kamperen in Frankrijk

Frankrijk is een typisch kampeerland: er zijn talloze prachtige plekken waar je met je tentje neer kan strijken. Er is voor ieder wel wat wils: er zijn natuurcampings, luxe campings, maar ook campings dichtbij interessante steden vol met cultuur.

Aan het water

In Frankrijk liggen veel campings aan direct water, zowel aan meren als aan rivieren. Een populaire plek is kamperen rondom het meer van Annecy. Dit is een prachtig heuvelachtig gebied waarin veel campings gevestigd zijn. Het bijzondere aan deze campings is dat je zowel aan het water zit als in het groen en op een heuvel. Je hebt dus van alles wat. Daarnaast is het heel dichtbij het stadje Annecy, een gezellige plek met veel restaurants en terrasjes. Er zijn zowel grote als kleine, gezellige campings.

Bekijk de volgende campings in Frankrijk om een indruk te krijgen.

In de Alpen

Een andere prachtige plek is de Franse Alpen. Voor de meer actieve kampeerder is dit de ideale plek om te verblijven. Je kunt vanaf je tent gemakkelijk de bergen in: maak een prachtige wandeling door het berggebied en geniet van de meest mooie uitzichten. In dit gebied zijn vooral veel kleinere campings, waar men optimaal kan genieten van de rust en de groene, schone natuur.

Luxe kamperen

Een andere manier van bijzonder kamperen is kamperen op z'n luxe! Frankrijk heeft diverse luxe campings waar men optimaal kan genieten van een tentje, maar net met dat extra beetje meer. Deze campings liggen voornamelijk in Zuid-Frankrijk, waar de kans op lekker weer net wat groter is dan in de rest van het land. Op deze plekken zul je vaak al geprepareerde tenten vinden die je kunt huren, maar je kunt er ook zelf met je spullen terecht. Er zijn uitgebreide zwemparadijzen, goede restaurants en de beste faciliteiten. Voor ieder wat wils tijdens het kamperen!

Relevante reisorganisaties

Beoordelingen van Frankrijk

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
7.5
Stranden
7.7
Steden
8.3
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.4