Home
Blog
Bestemmingen
De Los Angeles River

De Los Angeles River

op 25 september 2014
1 minuut leestijd
De Los Angeles River

Een stroompje water in een betonnen rivier, Art Deco bruggen...komt deze plek je bekend voor? Dat zou goed kunnen, want de Los Angeles River was het decor van vele films en video-clips.

Het gebied van de L.A. River was ooit de thuisbasis van de Tongva stam en later een waterbron voor de Amerikaanse veeboeren, maar is tegenwoordig een populaire filmlocatie voor films en muziekvideo's. Bekende films die zich hier afspeelden zijn onder andere Terminator 2, Grease, Transformers, The Italian Job en The Dark Knight Rises. Verder zou je het kunnen herkennen uit videoclips als Kanye West's "Jezus Walks", Maroon 5's "Wake Up Call" of Good Charlotte's "The River".

Nadat het jaren ten strengste verboden was om in de rivier te komen, is het sinds deze zomer weer mogelijk om hier op verschillende secties van de rivier te wandelen, fietsen, paardrijden of volgens te kijken. Het bekendste gedeelte blijft natuurlijk het stuk bij de 7th and 6th street bruggen, vlakbij Downtown Los Angeles, die is uitgegroeid tot een bekende filmlocatie.

Hier een scene uit Grease die zich op de L.A. River afspeelt:

Top reizen naar Los Angeles

Reisorganisaties met reizen naar Los Angeles

Meer blogs over Los Angeles

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8