Home
Blog
Bestemmingen
Magisch: de kristal heldere Verzasca rivier in Zwitserland

Magisch: de kristal heldere Verzasca rivier in Zwitserland

op 14 juli 2015
1 minuut leestijd
Magisch: de kristal heldere Verzasca rivier in Zwitserland

De kristal heldere Verzasca rivier in Zwitserland is zo schoon, dat de 15 meter diepe rivierbodem gezien kan worden vanaf een brug over het water.

De 30 kilometer lange Verzasca rivier in Zwitserland staat over de hele wereld bekend om zijn heldere turquoise wateren. Meestal zijn de foto's van de rivier genomen vanaf bergen rondom de rivier, of van bruggen, maar veel zeldzamer zijn foto's die genomen zijn vanaf de bodem van de rivier.

Het magische heldere water van de rivier stroomt vredig over glad gepoetste rotsen, en passeert onderweg de schilderachtige dubbele bogen van Ponte dei Salti in Lavertezzo. Volg de rivier naar de vallei en je zult er prachtig versleten rots vormen en natuurlijke jacuzzi's tegenkomen, en het pad naar Brione, waar je 17 kunstwerken aantreft.

Wie van actie houdt, zal hier ook aan z'n trekken komen: De Verzasca dam op het Lago di Vogorno bij de ingang van de vallei is de plek waar James Bond ooit 220 meter naar beneden sprong met een touw aan zijn voeten. Liefhebbers kunnen hier nu de "007 Bungee Jump" doen, die precies 7,5 seconde duurt. Neem langer de tijd om te genieten van een welverdiende duik in het Lago Maggiore.

Top reizen naar Zwitserland

Reisorganisaties met reizen naar Zwitserland

Meer blogs over Zwitserland

Beoordelingen van Zwitserland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.7
Cultuur
7
Stranden
n.v.t.
Steden
7.7
Eten & drinken
8.7
Activiteiten
8.3