Home
Blog
Bestemmingen
5 bestemmingen met het helderste water

5 bestemmingen met het helderste water

op 4 mei 2015
1 minuut leestijd
5 bestemmingen met het helderste water

Hoe vaak is het niet voorgekomen dat je een strand of meer hebt bezocht en werd teleurgesteld door de troebelheid van het water? Dat gaat je bij deze bestemmingen in ieder geval niet gebeuren! Bekijk hier vijf bestemmingen met het meest heldere water.

1. Laghi de Fusine, Italië

Deze twee serene gletsjermeren liggen op ongeveer een kilometer van de Italiaanse/Sloveense grens, en hoewel ze allebei opvallend helder zijn, is het het grootste meer van de twee die de meeste toeristen trekt. Het water is hier over het algemeen veel te koud om te zwemmen, maar je kunt nog steeds het water van dichtbij bewonderen door een roeiboot te huren. Zodra je genoeg hebt van het roeien, kun je een wandeling gaan maken rondom het meer voor een adembenemd uitzicht op de omliggende Julische Alpen.

2. Rio da Prata, Bonito, Brazilië

De rivieren rond de Braziliaanse gemeente Bonito zijn bijna allemaal levendig transparant, dankzij een hoge concentratie van ondergronds kalksteen, dat werkt als een natuurlijk filter. Het allerhelderste van allemaal is Rio da Prata, waar snorkelaars kunnen zwemmen tussen de gouden Dorados (ook wel bekend als heerlijke mahi-mahi) en Piraputangas vissen.

3. Jiuzhaigou Valley, China

Volgens de legende zijn de 108 meren van het Jiuzhaigou Valley natuurgebied ontstaan toen een godin de spiegel die ze van haar minnaar kreeg liet vallen, en het verbrijzelde in 108 stukken. Hoewel elke van deze meren behoorlijk spectaculair is, zijn er duidelijk een paar die er bovenuit steken: Five Flower Lake en Five Color Pond, gelegen tegenover het uiteinde van de Y-vormige vallei. Deze twee vallen niet alleen op vanwege het enorm heldere water, maar ook vanwege de levendige kleuren, dat er veel meer zijn dan slechts vijf. 

4. Exuma, Bahamas

Elk van de meer dan 360 eilanden van Exuma wordt omringd door helder, blauw Bahamaans water. Wanneer het tij zich terugtrekt en de witte zandbanken zich onthullen, kun je hier tijdelijk je eigen prive-eiland claimen.

5. Zamami, Japan

In de decennia na de Tweede Wereldoorlog heeft Zamami zicht ontwikkeld tot een populaire bestemming, dankzij het kleine formaat en briljant heldere water. Toeristen trekken hier massaal naar plekken als het Furuzamami strand, om te duiken en snorkelen tussen de vissen en koraalriffen. Ook komen ze hier voor de kans om bultruggen te spotten tijdens de lente en winter. Het toerisme is zo groot hier, dat 92 procent van de 924 mensen die op dit eiland in de Okinawa keten werkzaam zijn in de toeristische sector.

Gerelateerde blogs