Senegal

Senegalese vissersboten op het strand van Palmarin

Rondreis Senegal

Op avontuur langs levendige steden, jungle en woestijn

Reis door Senegal en ontdek de diverse flora en fauna, muzikale bevolking en brede zandstranden. In het Niokolo-Koba Nationaal park zie je o.a. apen, leeuwen, nijlpaarden en olifanten en de levenidge hoofdstad Dakar was jarenlang het eindpunt van de jaarlijkse Dakar-Rally.

Geen rondreis door Senegal is compleet zonder een bezoek aan het Nationaal Park Niokolo Koba. Vooral tussen maart en mei heb je hier grote kans om dieren als leeuwen, apen en nijlpaarden tegen te komen. Vanwege de droogte concentreren de dieren zich dan rond die paar plekken waar nog water is. De populairste regio van het land is echter Dakar en omgeving. De hoofdstad heeft veel te bieden en mag je tijdens het rondreizen in Senegal dan ook niet overslaan!

Dakar heeft zowel stoffige marktpleinen als een uitstekend nachtleven waar in Afrika maar weinig landen aan kunnen tippen. De stranden en de haven zijn ook het bezoeken waard, net als de vissersdorpjes net buiten de stadsgrenzen. Wie verzekerd wil zijn van een geslaagde vakantie, boekt een individuele rondreis of groepsrondreis!

Vlag:
Hoofdstad:
Dakar
Inwoners:
17.196.308
Oppervlakte:
196.190 km2
Beste reistijd:
december t/m februari
Tijdsverschil:
1 uur vroeger
Vliegtijd:
7:20 uur
Combineren:
Natuur
9/10
Cultuur
8/10
Strand
8/10
Steden
7/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Senegal

Reisorganisaties met reizen naar Senegal

Reizen naar Senegal

Blogs over Senegal

· Redactie
Lac Retba: Het Roze Meer in Senegal
Afgelopen week stelden we al een lijst van de mooiste meren ter wereld samen, maar Lac Retba, oftewel het Roze Meer, in Senegal had misschien ook niet mistaan in deze lijst.
· Redactie
Bijagos Islands: onbekend paradijs
In de categorie onbekende paradijsjes op aarde: de Bijagos Islands, een archipel van dik 80 bewoonde en onbewoonde tropische eilanden nabij de kust van Guinea-Bissau, een evenzo onbekend land onder Senegal en Gambia.

Beoordelingen van Senegal

Wat zijn de Senegal ervaringen van andere reizigers? Lees hier 1 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Senegal.
Natuur & omgeving
7
Cultuur
8
Stranden
5
Steden
6
Eten & drinken
6
Activiteiten
8
6,7

Indrukwekkende reis van Afrika dichtbij

Senegal
30-09-2015

Als je Afrika van dichtbij wil zien is dit een mooie bestemming om mee te beginnen. op 6 uur vliegen sta je in Dakar waar armoede en rijkdom gelijk mekaar kruist. Ons hotel was in alle opzichten luxe. We hebben een paar er excursies gedaan waaronder een dag trip naar het binnenland van Senegal, waar We verschillende stammen hebben ontmoet. Heel indrukwekkend! Kortom hebben We een mooie en warme vakantie gehad in maart.

José
Gereisd met vrienden in May 2021