Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Namibië

Windhoek

De hoofdstad Windhoek is niet alleen het geografische hart van Namibië, maar ook het culturele hart. Alle verschillende culturen die er in het land te vinden zijn, kom je weer tegen in Windhoek. Diversiteit is het sleutelwoord als je door de straten van deze 240.000 inwoners tellende stad loopt.

Etosha National Park

Een van de mooiste wildparken van Afrika bevindt zich in Namibië: Etosha National Park. De opzet van het park is ideaal om het rondlopende wild van dichtbij te bekijken, want er zijn veel open vlaktes en talloze drinkplaatsen. De neushoorns, luipaarden. giraffen, leeuwen, buffels en antilopen zullen ervoor zorgen dat je een onvergetelijk avontuur beleeft.

Fish River Canyon

Op de Grand Canyon na is Fish River Canyon de grootste uitgesleten vallei ter wereld. Het uitzicht is er uitermate spectaculair en je kunt er schitterende wandelingen maken. Vanuit de Fish River Canyon komt de Orange River, die al even prachtig is.

Namib Desert

De Namib Desert is de oudste woestijn ter wereld en misschien ook wel de meest afwisselende. Naast ontelbaar veel zandkorrels vind je er diverse soorten duinen en rotsen. Dit maakt het extra leuk om er eens te wandelen of te sandboarden. Als je er wilt overnachten dan kan ook dat geregeld worden!

Swakopmund

Wil je uitrusten na je toch door de Namib Desert? Dan is Swakopmund de ideale stad. Ze doen er alles aan om het de toeristen naar hun zin te maken, dus op cultureel gebied is er genoeg te doen, zoals diverse musea. Lekker op het strand liggen is ook een goede optie, want de zon schijnt hier bijna altijd.

Skeleton Coast Park

Het klinkt een beetje griezelig, maar dat valt allemaal best mee. Skeleton Coast Park is wel weer een echt avontuur. Je vindt langs de ruwe kustlijn van Namibië namelijk nog hier en daar scheepswrakken van honderden jaren oud. Door de eeuwen heen zijn er namelijk heel wat schepen geweest die hier schipbreuk hebben geleden.

Meer weten over reizen naar Namibië?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Namibië