Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Guatemala

Antigua

De voormalige hoofdstad van Guatemala is een aanrader als je de koloniale architectuur van het land wilt bewonderen. Verder struin je over gezellige marktjes en kun je vanuit de stad de machtige Volcán de Agua beklimmen.

Meer van Atitlán

Het is misschien wel de mooiste plas water ter wereld. Dat komt niet alleen door het heldere water, maar vooral door de 12 (!) vulkanen die aan de oevers van dit kratermeer staan. Atitlán is werkelijk van een verbluffende schoonheid. In de omringende dorpjes (Panajachel is het populairst) vind je diverse hotelletjes zodat je een paar daagjes kunt blijven hangen.

 

Tikal

Deze stad was het hart van de Maya-beschaving en is verbluffend goed bewaard bewaard gebleven. De ruïnes zijn dan ook zeer populair onder toeristen. Ondanks de drukte zijn ze echter zeer de moeite waard, ook al vanwege de ligging midden in een regenwoud.

Monterrico

Monterrico is een badplaats voor mensen die niet van luxe houden. Grote resorts of vijfsterrenhotels vind je hier niet, wél een zeer ongedwongen sfeer en heel veel jonge mensen die een feestje willen bouwen in een nog zeer inheemse omgeving. In het dierenopvangcentrum zie je met een beetje geluk hoe een jonge schildpad zijn vrijheid terugkrijgt.

 

El Mirador

Voor wie Tikal te toeristisch vindt, is El Mirador een echte aanrader. Deze mysterieuze Mayastad ligt diep verscholen in de jungle en je bent vijf dagen onderweg om er überhaupt te kunnen komen. Een ware ontdekkingstocht dus, maar je geduld en doorzettingsvermogen worden zeker beloond!

Meer weten over reizen naar Guatemala?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Guatemala