Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Spanje

Barcelona

Aan de noordoostelijke kust ligt Barcelona, de hoofdstad van Catalonië. Veel mensen gaan alleen al naar Barcelona voor de meesterwerken van de Spaanse architect Antoni Gaudi, zoals de Sagrada Familia; Gaudi’s onvoltooide kathedraal. De Sagrada Familia is inmiddels het symbool van Barcelona geworden, omdat hij in geen enkel opzicht lijkt op andere kathedralen. Andere beroemde werken van Gaudi zijn Parc Guell, Casa Mila en Casa Battlo. In Barcelona vind je ook een zeer gezellige gotische wijk. Een wandeling door de nauwe sfeervolle straatjes en een bezoekje aan de gotische kathedraal is zeker aan te raden. ’s Avonds bezoek je natuurlijk de beroemde fontein op Plaça España. Op de maat van de muziek springen de waterstralen omhoog en zie je een spectaculaire lichtshow.

Madrid

De hoofdstad van Spanje is zeker een bezoek waard. Kunstliefhebbers komen er absoluut aan hun trekken, want er zijn heel veel musea. Ook het koninklijk paleis, Palacio Real, mag je niet vergeten. In een grote stad als Madrid heb je natuurlijk veel straten, pleinen en winkels, maar je kunt er ook heerlijk tot rust komen in één van de parken.

Sevilla

Sevilla is het hart van Andalusië en staat garant voor prachtige Moorse gebouwen, flamenco en een typisch Spaanse sfeer. Hier is het stierenvechten nog volop aanwezig. Belangrijke bezienswaardigheden zijn het sprookjesachtige Palais Reales Alcázares, de grote kathedraal en Plaça España.

Vliegtickets naar Sevilla boek je voordelig online bij aanbieders als KLM en Transavia, maar ook via prijsvergelijkers als Cheaptickets.

Altamira

In de grotten van Altamira in Noord-Spanje vind je kunst van meer dan 14.000 jaar geleden. Op het plafond van de grot staan tekeningen van dieren en symbolen. De grotten staan niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco. Uit veiligheidsoverwegingen is het helaas niet meer mogelijk om de grotten te bezoeken, maar je kunt nog wel een levensechte replica bekijken in Museo Altamira.

Granada

Het Alhambra in Granada is één van de mooiste bouwwerken ter wereld. De Moorse invloeden van islamitisch Spanje zijn hier te bezichtigen in hun volle glorie; zuilen, mozaïeken en klaterende fonteinen. Het Alhambra bestaat uit drie delen: het Alcazaba (een fort), het Palacio Nazaries (koninklijk paleis) en deGeneralife (tuinen). De stad is gelegen aan de voet van de Sierra Nevada, de hoogste bergketen van Spanje. Dit maakt van Grenada eveneens een geschikt wintersportgebied.

En de rest

Naast alle plaatsen die we hierboven al genoemd hebben, raden we je deze ook nog aan: Salamanca, Santiago de Compostela, Tarragona, Léon, Toledo, Guadalupe en Córdoba. Natuurlijk zijn ook de Balearen en de Canarische eilanden zeker de moeite waard.

Meer weten over reizen naar Spanje?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Spanje