Albanië ervaringen

De Albanië ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Albanië,

Er zijn 5 ervaringen met Albanië geplaatst.

Natuur & omgeving
8
Cultuur
8.2
Stranden
6
Steden
7.4
Eten & drinken
7.6
Activiteiten
6.4

Beoordelingen van Albanië

Wat vinden anderen van rondreizen in Albanië?
7,8

Rondreis Albanië

Albanië
Fly-drive met ANWB
25-06-2023

Rondreis door Albanië was zeker de moeite waard. Hebben vele mooie plaatsen gezien met veel bezienswaardigheden. Hotels waren prima, zéker Perande in Durrës. Echt minder goed was hotel Oasis in Sarande. Zeker geen aanrader, gebruikte handdoeken werden niet verschoond, hingen vuil buiten over de stoel. Niet gepoetst, koelkast kapot (na 2 keer klagen nog niet opgelost), ontbijt was héél karig en veel was op etc. We werd veel beloofd maar niet nagekomen. Als ik de ANWB was zou ik dit hotel niet meer boeken.

Mieke Van Kasteren
Gereisd met vrienden
8,3

Individuele rondreis van twee weken is prima bevallen.

Albanië
Individuele rondreis
01-02-2016

Wij hebben een individuele rondreis per auto gemaakt in het mooie Albanië. Vanaf Ohrid (Macedonië) zijn we via Elbasan naar Tirana gereden en zo verder langs hoogtepunten in Zuid Albanië. Mooie natuur, veel bergen, mooie plaatsen o.a. Berat, Butrint, Llogarapas en Gjirokaster. Tirana was indrukwekkend met verschillende musea, o.a. historisch museum en museum voor socialistische. Wel ontzettend druk. Hou er rekening mee dat de wegbewijzering erg slecht is, dus zorg voor een goede navigatie en kaart. De doorgaande wegen zijn prima in orde, secundaire wegen wat minder. De Albanezen rijden als gekken, aangezien ze geen goede rijscholen hebben. Albanezen zijn heel erg aardig, ze proberen je altijd te helpen, zonder daar iets voor te vragen. Hoewel er natuurlijk ook criminaliteit is, hebben wij ons nooit onveilig gevoeld, zelfs niet in de donkere buurten waar sommige hotels lagen. Het eten is eenvoudig maar lekker, het prijsniveau is laag. Veel mensen spreken een paar woorden Engels en soms Duits en als ze geen Engels spreken, proberen ze met handgebaren je iets duidelijk te maken. Kortom: een land om nog een keer naar toe te gaan, bijv. naar Noord Albanië.

Merel
Gereisd met partner in July 2015
5,8

Albanie het land van paradox

Albanië
Autorondreis met YourWay2GO
21-01-2016

Wij zijn dus ik mijn mama en papa samen een maand weze vrij kamperen met een kamper. Ik ben in Duressi, Vlore en Sarande geweest. Super stranden dikke BMW en Mercedes alleen op de straat super winkel butieken lekker eten. Grappige prijzen en heel veilig. Zeker waard om naar toe te gaan en zelf te beleven. Een land van kontrast.

Claudia
Gereisd met partner in December 2014
7,8

Zo dicht bij huis maar wel 50 jaar terug in de tijd :)

Albanië
30-09-2015

Zo dicht bij huis maar je ben totaal in een andere wereld. Toen wij met de auto over de grens reden moest ik al stoppen voor koeien aan een touwtje. Het leek wel Azië!! En wat zijn de mensen aardig. Auto's stopten om ons de weg te wijzen en of ze reden voor ons uit om op onze bestemming te komen. Dit noem ik nog eens gastvrij. Totaal niet toeristisch en niet westers. Ga eens de binnenlanden in om de echte cultuur te snuiven.

J andringa
Gereisd met vrienden in May 2021
6,8

Onontdekt pareltje

Albanië
30-09-2015

Ik ben maar 1 dag in Albanië geweest (dagtrip vanuit Macedonië) en heb de hoofdstad Tirana bezocht en een strandplaatsje Durres. Het is nog niet heel erg toeristisch waardoor ik het veel leuker vind. De hoofdstad vond ik zelf heel mooi om te zien maar 1 dag is wel te kort. *er wordt wel veel gestolen, let goed op*. Durres is een leuk kustplaatsje wat nog heel rustig was. Zijn nog bij een bar geweest in het hoogste gebouw, had je een mooi uitzicht. Denk dat dit 's avonds nog leuker is. De wegen zijn niet verlicht 's nachts en het zijn smalle bergwegen dus ik zou dan niet gaan rijden, heb mijn ogen ook maar dicht gedaan en geprobeerd te slapen in de bus.
Albanie is natuurlijk nog niet heel erg lang echt toegankelijk voor toerisme en dat is ook te merken, staat in de kinderschoenen. Overal langs de weg zie je de bunkers vanuit de oorlogstijd nog liggen, zeker interessant om te zien! Ik hoop nog eens terug te keren naar Albanië maar dan voor wat langer dan die ene dag.

Mandy regterschot
Alleen gereisd in May 2021

Heb jij een rondreis gemaakt in Albanië?

Help andere reizigers en plaats een beoordeling met jouw ervaringen.