Home
Blog
Algemeen
Beste reistijd juli: de bestemmingen voor een reis in juli

Beste reistijd juli: de bestemmingen voor een reis in juli

op 15 november 2018
4 minuten leestijd
Beste reistijd juli: de bestemmingen voor een reis in juli

Zomer op het noordelijk halfrond en kinderen die vakantie hebben: juli is reismaand numero uno van ons land. In deze tien oorden wil je zijn deze maand!

Zodra de zon hoog aan de hemel staat en het kwik stijgt, weet je dat de zevende maand van het jaar weer aangebroken is. Tel daar de zomervakantie bij en kan en wilt in juli alle kanten op. Want laten we eerlijk zijn, de zomers in Nederland zijn niet áltijd om over naar huis te schrijven. Als het bij ons echter bagger is, biedt onze planeet genoeg plekken om voluit vakantie te vieren. Dit zijn wat ons betreft dé hotspots met de beste reistijd voor een gave trip in juli.

1. Costa Rica

costa rica
costa rica

Het Midden-Amerikaanse land dat ‘pura vida’ (puur leven) ademt, is klein doch heel erg fijn. Ondanks dat juli in het regenseizoen valt, zijn de dagen in die periode veelal helder, zonnig en relatief vrij van wolken. Of je nu vulkanen wilt beklimmen, nationale parken wenst te bezoeken of het liefst languit luiert onder Caribische palmbomen, in Costa Rica kan het allemaal!

2. De Galápagos-eilanden

galapagos eilanden
galapagos eilanden

Wanneer je op een bijzonder eilandavontuur wilt, ga dan naar de Galápagos-eilanden van Ecuador. Vanwege koude stromingen uit het zuiden, waardoor het niet al te heet wordt, zijn juni en juli de beste maanden om naar deze plek af te reizen. Door de klimaatverschuivingen spot je in deze tijd de meeste vissoorten en zeevogels. Snorkel tussen de zeeleeuwen, mantarays en schildpadden en houd je waterproof camera gereed voor voorbij springende walvissen en dolfijnen. Dit is echt een uniek stukje aarde!

3. Bhutan

bhutan
bhutan

Waar je je eveneens in een sprookje waant, is op deze kleurrijke plek in de Himalaya. Bhutan is op veel fronten excentriek te noemen. Zo viert hier de traditionele boeddhistische cultuur hoogtij. Niet op een zweverige manier, maar juist super down to earth. Je zal twee keer staan te kijken als je een monnik op zijn smartphone het weer ziet checken. Door de diversiteit in hoogte zijn er namelijk grote contrasten in neerslag en temperatuur. Het aantal graden loopt in juli op tot dertig. Daarbij kan er flink wat regen vallen. Feit is wel dat de natuur hierdoor adembenemend mooi groen is in juli.

4. Sri Lanka

sri lanka
sri lanka

De temperaturen in Sri Lanka liggen het hele jaar rond de tropische grens van dertig graden. Wanneer je niet afschrikt van zweterige vakantie-outfits is dit land bij uitstek geschikt voor een toffe rondreis of een chille strandvakantie. Check de kustplaatsen Weligama, Midigama, Ahangama in het zuiden, snuif cultuur op in Kandy en trek door de regenwouden van Deniyaya. Een poncho is hier overigens geen overbodige luxe. Nee, zelfs niet in zonnig juli.

5. Japan

japan juli
japan juli

Japan is fascinerend! Juni is de meest regenachtige maand van het land, wat de vele tuinen ten goede komt. Hierdoor staat in juli alles vol in bloei en komen de meest rijkelijke bloemengeuren je van alle kanten tegemoet. Eveneens vinden er in juli diverse traditionele evenementen plaats, waaronder het beroemdste festival de Kyoto Matsuri. Als je een fervent hiker bent, is Japan in juli tevens een must go om de berg Fuji te beklimmen. Bovendien mijd je de drukte van toeristen die de lentebloemsem met zich meebrengt.

6. Groot-Brittannië

groot-brittannië
groot-brittannië

Je zou het misschien niet verwachten in deze lijst! Maar waar onze westerburen bekend staan om hun jaarlijkse gigantische hoeveelheid millimeters aan regenval, is het er in juli juist goed toeven! Voor tennisjunkies staat deze maand in het teken van Wimbledon. Ware Harry Potter fans halen hun hart op bij Alnwick Castle en de ruïnes van Haggerston Castle. Ook een toffe stedentrip naar Liverpool of Londen zijn aanraders. De keuze is reuze! Warmer wordt het hier in ieder geval niet! 

7. Spanje

spanje madrid
spanje madrid

Met twee handen aan het stuur cruisen langs de diverse costa’s, tapas eten en flamenco dansen, dat is roadtripping door Spanje op zijn best. Samen met augustus is juli de warmste en zonnigste maand van het jaar. Wanneer je jezelf van een gezond bruin kleurtje wilt voorzien en binnen Europa wenst te blijven, weet je waar naar toe te gaan. Ook de Spaanse Canarische eilanden, die veelal met zon, zee en strand geassocieerd worden zijn super in juli.

8. Verenigde Staten

amerika
amerika

Een land dat tevens lonkt vanwege gave roadtrip-mogelijkheden is Amerika. En helemaal in juli, wanneer de oranjerode kleuren in bijvoorbeeld Death Valley en Zion National Park diepe indruk maken. De temperatuur kan wel flink oplopen in de zomer, houd daar rekening mee. Al is die bizarre hitte ook erg gaaf om te ervaren. In de wat hoger gelegen natuurparken Yosemite en Sequoia is het klimaat juist zachter in deze tijd van het jaar. Vermijd overigens de staten Florida, South Carolina, North Carolina en Louisiana in juli in verband met mogelijk orkaangevaar.

9. Zuid-Afrika

kaapstad zuid-afrika
kaapstad zuid-afrika

Zuid-Afrika is the bomb in juli! Spot de beruchte Big Five, proef de beste wijnen in de regio Franschhoek en zie hoe pinguïns waggelen op Boulders Beach. Hoewel de avonden en nachten flink kunnen afkoelen, valt er in juli bijna geen regen en zijn de dagtemperaturen bijzonder aangenaam. Het is de ideale tijd om bijvoorbeeld het uKhahlamba-Drakensberg Park te bezoeken, dat zich uitstrekt over de grootste bergketen van Zuid-Afrika. Een glimp van de magistrale Victoria Falls wil je ook opvangen! 

10. Kenia

kenya grote trek
kenya grote trek

In Kenia (en Tanzania) is juli de migratiemaand voor wilde dieren. Meer dan twee miljoen hoefdieren, voornamelijk wildebeests (gnoes), zebra's en gazellen razen dan door Masai Mara. De Grote Trek is een jaarlijks fenomeen en één van de grootste spektakels in zijn soort in Afrika. Tel daar verbluffende zonsondergangen over savannes, bijzondere bevolkingsstammen en een aangenaam klimaat met weinig neerslag bij op en je weet dat je een onvergetelijke trip gaat beleven!

Runner-ups

Mocht dit nog niet voldoende inspiratie geven voor de komende zomervakantie, dan zijn ook deze landen absolute aanraders om te bezoeken in juli: China, Colombia, Nicaragua, Mexico, Frankrijk, Italië, Griekenland, Turkije en Canada. 

Meer blogs