Home
Blog
Bestemmingen
Haifa, Israël's derde stad

Haifa, Israël's derde stad

op 9 januari 2015
1 minuut leestijd
Haifa, Israël's derde stad

Haifa is een zonovergoten metropool aan de Middellandse Zee en na Jeruzalem en Tel Aviv de derde stad van Israël. Desondanks wordt deze stad vaak overgeslagen als toeristische bestemming en wij laten zien waarom dit zonde is.

Haifa is een havenstad en badplaats in het noorden van Israël en ligt op het noordelijkste gedeelte van het Karmelgebergte. Het is een van de meest pittoreske steden in het Midden-Oosten, met de 70 meter hoge Dagon graansilo als opvallend hoogtepunt. Iets hoger gelegen bevindt zich de graftombe van de Báb, in de Perzische tuin, met hangende tuinen op 19 terrassen. Het is een heiligdom van de Bahá'í-godsdienst, die rond 1850 door hem werd gesticht in Perzië.

Voor chique Midden-Oosterse restaurants moet je op Ben Gurion Avenue zijn en ook vind je vele museau in de stad, zoals bijvoorbeeld het centrale spoorwegmuseum van Israël en het wetenschapsmuseum van Israël. Omdat Haifa deels op de Karmel berg ligt, heb je vanaf vele plekken in de stad een geweldig uitzicht over de zee. Voor zonaanbidders zijn er enkele mooie stranden te vinden en in Haifa vind je ook de enige metro van Israël, wat eigenlijk een ondergrondse kabeltrein is. Aan het einde hiervan ligt Gan Ha-Em (park van de moeder), met een kleine dierentuin.

Haifa laat zich kenmerken als een stad met vele gezichten en grote contrasten. Oosterse en westerse mensen leven hier door elkaar en in de omgeving wisselen ruwe bergen, groene valleien, woestijnen en zeldzame flora elkaar af.

Vanuit Haifa kun je ook enkele leuke uitstapjes maken naar plekken in de omgeving, zoals bijvoorbeeld naar Akko, ten noorden van de stad. Akko is omgeven met middeleeuwse muren en ademt een bijzondere sfeer uit. Onder Haifa ligt de grot Elia, waar de gelijknamige profeet zou hebben geleefd.

Haifa beschikt over een eigen internationale luchthaven ten oosten van de stad en vele cruiseschepen doen de stad ook aan vanaf Limasol (Cyprus) en Port Said (Egypte).

Ben je op zoek naar een unieke ervaring in Israël, breng dan zeker eens een bezoek aan het hippe Haifa.

Top reizen naar Israël

Reisorganisaties met reizen naar Israël

Meer blogs over Israël

Beoordelingen van Israël

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.5
Cultuur
9.1
Stranden
8.6
Steden
8.6
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
8.4