Home
Blog
Bestemmingen
De 5 meest onderschatte bestemmingen aan de Middellandse Zee

De 5 meest onderschatte bestemmingen aan de Middellandse Zee

op 7 juli 2015
1 minuut leestijd
De 5 meest onderschatte bestemmingen aan de Middellandse Zee

Het is volop zomer in Europa en tijdens de zomervakantie trekt iedereen massaal naar een plekje aan de Middellandse Zee. In augustus is het vrijwel overal druk, maar hier zijn zes onderschatte bestemmingen aan de Middellandse Zee waar je nog niet hutjemutje hoeft te zitten.

1. Tarifa, Spanje

Tarifa is het meest zuidelijke punt van Europa, gelegen aan de Straat van Gibraltar en is rijk aan geschiedenis, oude stadsmuren en de ruïnes van de Romeinse stad Baelo Claudia. Beïnvloed door de nabijheid van het nabijgelegen Marokko, doet de oude stad meer denken aan een Arabischa bazaar dan aan Europa. Samen met enkele van de breedste stranden aan de Middellandse Zee, is Tarifa ook een hotspot voor windsurfers, dankzij de constante wind.

2. Ajaccio, Corsica, Frankrijk

Deze felgekleurde Franse stad is de geboorteplaats van Napoleon en de grootste stad van het eiland Corsica. De grote baai is hier gevuld met boten en staan te popelen voor een cruise langs de omliggende eilanden. De schilderachtige cafés en met palmbomen omzoomde straten geven dit eiland een bijna Caraïbische sfeer. En mocht je even genoeg hebben van het mooie weer, kun je altijd nog naar het Fesh museum gaan, waar je een van de beste collecties van Italiaanse kunst in Frankrijk kunt vinden.

3. Chania, Kreta, Griekenland

Hoewel de architectuur in steden als Venetië en Florence zeker iets is om te aanschouwen, kun je dit beter niet doen tijdens je zomervakantie, wanneer er 400 andere mensen met hun iPad selfies staan te maken. Beter ga je naar Chania, de tweede grootste stad op het Griekse eiland Kreta. Bewonder hier de gebouwen, die doen denken aan historische Italiaanse steden, en bezoek ook de oude stad, die klassieke Turkse en Venetiaanse architectuur met elkaar combineert. Kijk ook zeker even bij het Archeologisch Museum van Chania.

4. Valletta, Malta

Als het 'nieuwe' gedeelte van een stad stamt uit de jaren 1500, dan weet je dat de stad een indrukwekkende geschiedenis heeft. Valletta is meer dan 7.000 jaar oud en ligt op een van de meest pittoreskte schiereilanden van de Middellandse Zee. De architectuur is hier min of meer ongewijzigd sinds 1798, toen de stad werd verlaten door de Orde van St. John van Jeruzalem. Het Nationaal Museum voor Schone Kunsten en het Manoel Theatre zijn enkele must-sees, en de heldere blauwe wateren hier behoren tot enkele van de beste duikplekken van Europa.

5. Split, Kroatië

Waar de meeste mensen kiezen voor Dubrovnik om te feesten in Kroatië, is dit een majestueuze kustplaats dat onlangs nog een gerenoveerd wandelpad heeft gekregen langs de Riva. Het epische paleis van Diocletianus is een voormalig militair fort en een ommuurde stad, waar je een groot deel van de bars, restaurants en het nachtleven zult vinden. Dit is dé plek om 's avonds naartoe te gaan na een dag zonnen op het strand van Bacvice.

Top reizen naar Ella

Reisorganisaties met reizen naar Ella

Meer blogs over Ella

Beoordelingen van Spanje

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.1
Cultuur
7.6
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8