Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Israël

Jeruzalem

Voor de joodse bevolking is Jeruzalem de heilige stad waar de Messias zal verschijnen. In de bijbel is al te lezen dat het de hoofdstad was van het vroegere koninkrijk van Saul, David en Salomo. Ook voor de moslims is de stad heilig. Volgens de overlevering zou de profeet Mohammed vanaf de top van de berg Moriah ten hemel zijn gevaren. En dan is Jeruzalem ook voor de christenen is een populaire stad, omdat Jezus van Nazareth hier preekte. Met al die religieuze aandacht is het niet verwonderlijk dat er tientallen bedevaartsplaatsen, kerktorens, kloosters, Byzantijnse koepels, minaretten en eeuwenoude synagogen in de stad te vinden zijn. Door tijdloze monumenten als de Tempelberg en de klaagmuur waan je jezelf in een heus openluchtmuseum!

Tel Aviv

Naast de hoofdstad Jeruzalem is Tel Aviv ook een absolute aanrader. Met zijn 350.000 inwoners en zijn positie van economische, financiële en culturele centrum van het land is een bezoek aan Tel Aviv een ware belevenis. Je ziet er kleine huisjes naast moderne wolkenkrabbers. Maar ondanks de drukte is er altijd rust te vinden in de groene parken en uitgestrekte zandstranden. ’s Avonds kun je terecht bij theaters, concertgebouwen, restaurants, discotheken, (piano)bars en nachtclubs om je te vermaken.

Zichron Yaacov

Als je van wijn houdt, dan is het wijnstadje Zichron Yaacov iets voor jou, want hier wordt heerlijke wijn gefabriceerd. De zogenaamde Carmelwijn is inmiddels de meest verkochte wijnsoort in Israël.

Netanya

Als je het warme water van de Middellandse Zee en het 11,5 kilometer lange zandstrand van Netanya bij elkaar optelt, weet je al waarom veel vakantiegangers deze badplaats opzoeken. Het is er misschien wel toeristisch, maar de centrale ligging zorgt dat je makkelijk naar andere delen van Israël kunt rijden.


Eilat

Helemaal in het zuidelijkste puntje ligt een andere bekende badplaats: Eilat. Hier is het zeewater hete hele jaar tussen de 20 en 26 graden en het regent er maar zo’n zes dagen per jaar. Ideaal! En wil je meer doen dan alleen op het strand liggen, dan kun je de woestijn in voor een Jeep-safari, met dolfijnen zwemmen bij Dolphin Reef of het schitterende koraal bekijken op Southern Beach.

Meer weten over reizen naar Israël?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Israël