Cultuur

De voornaamste bevolkingsgroepen van Israël zijn de joden (76%) en de Arabieren (20%). De overige 4%) is meestal familie van joden die volgens de zogenaamde "wet van terugkeer" naar Israël zijn geëmigreerd of geremigreerd. Deze groep heeft altijd bestaan, maar is sinds de jaren 90 van de 20e eeuw aardig gegroeid door de immigratie uit de voormalige Sovjet-Unie.

Israël is het enige land waar de joodse bevolking in de meerderheid is. Bovendien is Israël in het Midden-Oosten ook het enige land zonder islamitische bevolkingsmeerderheid en - samen met Turkije en Iran - een van de drie niet-Arabische landen.

Ongeveer de helft van de joden noemt zich seculier. Slechts 15% van de joodse bevolking in Israël noemt zichzelf religieus en 34% traditioneel. Het grootste deel van de joodse bevolking leeft verspreid door het hele land, met grote concentraties in Jeruzalem, langs de kusten en in de valleien van Galilea. De meerderheid van de in Israël wonende Arabieren is er ook geboren en is moslim. Samen vormen zij 16% van de Israëliërs.

Meer weten over reizen naar Israël?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Israël