Iran

Zonsondergang in Iran

Rondreis Iran

Het vroegere Perzië is gastvrij, indrukwekkend en sfeervol

Rondreizen in het mysterieuze Iran is verrassend leuk! Ontdek oude cultuurschatten, het ruige landschap en prachtige steden met indrukwekkende islamitische bouwwerken. Maar het meest bijzondere is de eindeloos gastvrije bevolking. In een sfeervol theehuis of drukke bazaar zul je dat zelf ondervinden!

Voor je aan het rondreizen door Iran begint, check je natuurlijk altijd eerst de veiligheidssituatie in het land. Als die in orde is, valt er hier genoeg te genieten! Wat te denken van Persepolis, de vroegere hoofdstad van Iran. De indrukwekkende paleizen van toen zijn inmiddels vervallen tot fraaie en nog duidelijk te herkennen ruïnes. De meest verrassende ‘attractie’ van Iran is het mooie eiland Kish in de Perzische golf. Nergens anders kom je tijdens je rondreis door Iran zoveel luxe en goede hotels tegen.

Zowel met het oog op de veiligheidssituatie als om simpelweg zoveel mogelijk uit je trip te halen, is het verstandig om een individuele rondreis of groepsrondreis te boeken. Vergeet in ieder geval geen bezoekje te brengen aan de hoofdstad Teheran waar heden en verleden samenkomen in een fascinerende grootstedelijke chaos.

Vlag:
Hoofdstad:
Teheran
Inwoners:
85.028.760
Oppervlakte:
1.648.000 km2
Beste reistijd:
aprili en mei & september en oktober
Tijdsverschil:
2,5 uur later
Vliegtijd:
5:20 uur
Combineren:
Natuur
7/10
Cultuur
9/10
Strand
5/10
Steden
9/10
Eten
8/10
Actief
7/10

Video's van Iran

Reisorganisaties met reizen naar Iran

Bezienswaardigheden in Iran

Reizen naar Iran

Blogs over Iran

· Suzanne van Duijn
Klassieker in Azië: reizen langs de Zijderoute
Je hebt er vast wel eens van gehoord: de Zijderoute. Maar wat is de Zijderoute nu eigenlijk? En - het allerbelangrijkste - waarom moet-ie op je bucketlist?
· Suzanne van Duijn
Djoser: nieuwe bestemming, open huis én last minutes
Met reisorganisatie Djoser kan je voortaan ook naar de Kaapverdische eilanden! Lees meer over deze nieuwe bestemming en de vele anderen of kom naar het open huis op 17 september.   
· Redactie
FOTOSERIE: Betoverende moskeeën in Iran
De getalenteerde architectuurfotograaf Mohammad Domiri, uit het noorden van Iran, maakt prachtige foto's van de grootste moskeeën in het Midden-Oosten.
· Redactie
Badab-e Surt: gestapelde terrassen hotspring in Iran
Iran is voor de meeste mensen een onbekende bestemming die ze niet snel zullen bezoeken. Toch heeft ook Iran bijzondere plekken die de moeite waard zijn, zoals bijvoorbeeld de gestapelde terrassen hotspring Badab-e Surt.

Beoordelingen van Iran

Wat zijn de Iran ervaringen van andere reizigers? Lees hier 3 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Iran.
Natuur & omgeving
7
Cultuur
9.7
Stranden
n.v.t.
Steden
8.7
Eten & drinken
7.3
Activiteiten
8.3
7,8

De acht paleizen (Hasht Behesht)

Iran
Groepsrondreis
09-02-2017

Ik ben met Parsaban op rondreis geweest in Iran, geweldig, het was voor mij het laatste land in het Midden Oosten dat ik bezocht , maar dan wel een van de mooiste en met de vriendelijkste mensen, ik kan de babies niet tellen waar ik mee op schoot op de foto moest. Hoogtepunten waren het bezoek aan de Persepoli.en de tuinen.
Iran is het enige land in het Midden Oosten waar het roemrijke verleden gekoesterd wordt.

Anneke Starreveld
Alleen gereisd in October 2016
8,2

Fascinerend land en zeer vriendelijk en gastvrije bevolking.

Iran
Groepsrondreis met Kras Reizen
17-01-2017

Veel steden aangedaan en dus heel veel gezien. Moskeeën, Badhuizen, paleizen, mooie pleinen en bazaars.
En als hoogte punt Persepolis.

Hans van Bronswijk
Alleen gereisd in October 2016
8,6

Heel veilig en supervriendelijke mensen

Iran
Individuele rondreis
08-01-2016

We hebben een rondreis ten zuiden van Teheran gedaan. Wat een schitterende bezienswaardigheden, echt fantastisch! Oude tempels, badhuizen, schitterende moskeeën, woestijn enz. Dit land barst van de cultuur en geschiedenis. Me in alle 3 weken geen minuut onveilig gevoeld.

Jeannette de Roos
Gereisd met partner in May 2021