Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Iran

Teheran

De smog hangt als een deken over de stad, het verkeer maakt zelfs New Yorkers gek en de hitte kan ondraaglijk zijn. En toch, toch is Teheran de moeite waard. Hier zie je hoe Iran langzaam verandert en de energie hangt als elektriciteit in de lucht. Ook op cultureel gebied vind je hier het beste dat Iran te bieden heeft. Teheran is dé metropool van het Midden-Oosten.

 

Persepolis

Wie rondloopt in Persepolis kan zich misschien een beetje voorstellen hoe deze vroegere hoofdstad er in zijn hoogtijdagen uitzag. Het was de plek waar alle vakmannen samenkwamen om de mooiste gebouwen ter wereld neer te zetten. De indrukwekkende paleizen van weleer zijn nu minstens zo indrukwekkende ruïnes.

Kish

Dit eiland in de Perzische Golf is in alle opzichten de speeltuin van Iran. Het is een vrijhandelszone en er is een handelsbeurs voor aardolie op het eiland. Interessanter is dat Kish hard op weg is om het Hawaï van het Midden-Oosten te worden. Je vindt er heerlijke stranden en hotels worden in hoog tempo uit de grond gestampt. Een verblijf op Kish is een aangename, en verrassende, manier om een reis door Iran af te sluiten.

Mil-e Gonbad

In het stadje Gonbad vind je de hoogste compleet van bakstenen gemaakte toren ter wereld. De Mil-e Gonbad is 60 meter hoog, maar dat is niet eens het opmerkelijkste. Het ding staat er al bijna 1000 jaar, wat je er zeker niet aan af ziet. De toren werd gebouwd als eerbetoon aan prins Qabus ebn-e Vashmgi.

 

Nationaal park Urumiyeh

In dit Nationaal Park vind je het gelijknamige, hooggelegen meer, dat twee keer zo zout is als de gemiddelde zee en daarom nooit bevriest. In de zomer kun je heerlijk drijven in het water en de soms vreemdgevormde eilandjes verkennen die midden in het meer liggen.

Meer weten over reizen naar Iran?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Iran