Armenië

Indrukwekkend Armeens landschap

Rondreis Armenië

Bergen, kerken en kloosters

Tijdens je rondreis door Armenië maak je kennis met een eeuwenoude cultuur. Deze voormalige Sovjet-Unie staat is een bergachtig land in de Zuidelijke Kaukasus met weelderige bossen, snelstromende rivieren, serene meren en vele oude kloosters zoals Khor Virab, Geghard en Haghpat.

Tijdens een rondreis door Armenië bevind je je op de scheidslijn tussen Europa en Azië. Geografisch gezien behoort het land tot Azië, maar de culturele erfenis is vooral Europees. Wie geïnteresseerd is in de Armeense architectuur, gaat als eerste naar Het Klooster van Geghard. Hier vind je vele fraaie bouwwerken uit de hoogtijdagen van het land. Tijdens het rondreizen in Armenië  zul je merken dat je weinig andere toeristen tegenkomt. Dat heeft zo zijn voordelen, want de bevolking ontvangt de weinige gasten met open armen!

Ook de hoofdstad Yerevan is een vat vol cultuur, kunstgalerijen en goede restaurants. Bovendien reis je in Armenië gemakkelijk rond. Wie graag het onderste uit de kan haalt, boekt natuurlijk wel een groepsrondreis of individuele rondreis. Dan zie je alles en word je goed geïnformeerd over de achtergronden!

Hoofdstad:
Erevan
Inwoners:
2.982.904
Oppervlakte:
29.800 km2
Beste reistijd:
mei, juni, september en oktober
Tijdsverschil:
2 uur later
Vliegtijd:
6:00 uur
Combineren:
Natuur
7/10
Cultuur
8/10
Steden
7/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Armenië

Reisorganisaties met reizen naar Armenië

Reizen naar Armenië

Rondreis ZIJDEROUTE - 65 dagen; Van Tbilisi naar Beijing

Rondreis ZIJDEROUTE - 65 dagen; Van Tbilisi naar Beijing

Volg de legendarische Zijderoute en reis dwars door Georgië, Armenië, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan, Kirgizië en China. Je geniet tijdens deze Zijderoute rondreis van oude karavanserais en badhuizen, blauwbetegelde moskeeën, een enorme culinaire verscheidenheid en een trotse bevolking. Via oude karavaansteden als Merv, levendige cultuursteden als Isfahan en Samarkand, de kleurrijke weekmarkt in Kashgar, ruige berglandschappen en uitgestrekte woestijnvlaktes bereik je uiteindelijk Beijing.
Koning Aap
vanaf
€ 8.295
Groepsreis Georgië & Armenië; Waar de reiziger een gast is...

Groepsreis Georgië & Armenië; Waar de reiziger een gast is...

Nog niet veel westerlingen reizen naar Georgië en Armenië. Jammer, want deze landen hebben zoveel moois te bieden! Het bergachtige landschap is erg gevarieerd en vaak nog ongerept, met blauwe meren en woeste riviertjes. De hoofdsteden Tblisi en Yerevan zijn nostalgisch én mondain. Kerken en kloosters werden na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in Armenië in een razend tempo gebouwd en herbouwd. Oude tradities bloeien weer helemaal op. Besluit je door Georgië en Armenië te reizen, dan word je met open armen ontvangen door de gastvrije bevolking. Het wordt een reis met onvergetelijke momenten!
Shoestring
vanaf
€ 1.999
Rondreis AZERBAIJAN, GEORGIË EN ARMENIË - 23 dagen; Hoogtepunten van de Kaukasus

Rondreis AZERBAIJAN, GEORGIË EN ARMENIË - 23 dagen; Hoogtepunten van de Kaukasus

In een van de verste uithoeken van Europa liggen drie bijzondere landen, elk met een eigen identiteit en duizenden jaren geschiedenis. In Azerbaijan ontwikkelt de hoofdstad Bakoe zich snel door inkomsten uit gas en olie, terwijl je buiten de stad heel ver terug in de tijd lijkt te gaan. Van de Kaspische Zee reis je het ruige Kaukasus gebergte in, het thuisland van vele oude volkeren en net zo veel mythes en legendes. Georgië en Armenië zijn de oudste christelijke landen ter wereld met kerken en de kloosters op de mooist denkbare plaatsen. Je verblijft niet alleen in steden, maar ook in dorpen waar je overnacht in door families gerunde guesthouses. Wandelaars hebben de keuze uit verschillende optionele tochten, terwijl liefhebbers van cultuur zich geen moment zullen vervelen met de vele kastelen, kerken en kloosters. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd, de diverse keukens uit de Kaukasus zullen menigmaal een glimlach op je gezicht brengen.
Koning Aap
vanaf
€ 2.495
Groepsrondreis Georgië

Groepsrondreis Georgië

Tijdens deze rondreis door Georgië ontdek je de bijzondere landschappen en de rijke cultuur van dit land. Georgië, Armenië en Azerbeidzjan vormen samen met enkele autonome Russische deelrepublieken de Kaukasus: misschien wel de grootste culturele smeltkroes van wat de meeste mensen eigenlijk al geen Europa meer noemen. En dat maakt deze ruige uithoek van Europa juist zo interessant. Georgië biedt de grootse variatie aan landschappen, van de kust aan de Zwarte Zee tot hoge sneeuwpieken in de Kaukasus. Het land staat bekend om zijn fascinerende cultuur en geschiedenis, die je terugziet in de vele eeuwenoude kerken en kastelen. Ervaar de beroemde Georgische gastvrijheid tijdens een traditionele lunch bij een lokaal gezin.
Sawadee
vanaf
€ 1.809
Rondreis ARMENIË - 14 dagen; Khatchkars, kloosters en sneeuwtoppen

Rondreis ARMENIË - 14 dagen; Khatchkars, kloosters en sneeuwtoppen

14 dagen
Armenië is een echt bergland, minder dan 10 procent van het land ligt onder de 1000 meter hoogte. Het overwegend ongerepte landschap telt veel meren en woeste beken. De bevolking is over het algemeen Armeens-orthodox. Tijdens de Sovjetperiode waren kerkdiensten verboden en werden priesters vervolgd. Kerken en kloosters werden na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in een razend tempo gebouwd en gerestaureerd. Oude tradities bloeien weer helemaal op. Je ziet en ervaart het tijdens je Armenië rondreis!
Koning Aap
vanaf
€ 1.595
Rondreis GEORGIË EN ARMENIË - 23 dagen; Toosten op eeuwige vriendschap

Rondreis GEORGIË EN ARMENIË - 23 dagen; Toosten op eeuwige vriendschap

In het gebied van de hoge en lage Kaukasus liggen Georgië en Armenië; landen die bij veel reizigers nog niet heel bekend zijn. Liefhebbers van ongerepte natuur, ruige bergen, idyllische dorpen en oude christelijke kerken en burchten kunnen hier hun hart ophalen. Deze Georgië en Armenië rondreis voert dwars door het Kaukasusgebergte, door met wijnranken bedekte velden, langs diverse UNESCO Werelderfgoederen en je ziet de besneeuwde top van de berg Ararat aan de horizon.
Koning Aap
vanaf
€ 2.245

Blogs over Armenië

· Suzanne van Duijn
Klassieker in Azië: reizen langs de Zijderoute
Je hebt er vast wel eens van gehoord: de Zijderoute. Maar wat is de Zijderoute nu eigenlijk? En - het allerbelangrijkste - waarom moet-ie op je bucketlist?

Beoordelingen van Armenië

Wat zijn de Armenië ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Armenië.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.