Armenië

Indrukwekkend Armeens landschap

Rondreis Armenië

Bergen, kerken en kloosters

Tijdens je rondreis door Armenië maak je kennis met een eeuwenoude cultuur. Deze voormalige Sovjet-Unie staat is een bergachtig land in de Zuidelijke Kaukasus met weelderige bossen, snelstromende rivieren, serene meren en vele oude kloosters zoals Khor Virab, Geghard en Haghpat.

Tijdens een rondreis door Armenië bevind je je op de scheidslijn tussen Europa en Azië. Geografisch gezien behoort het land tot Azië, maar de culturele erfenis is vooral Europees. Wie geïnteresseerd is in de Armeense architectuur, gaat als eerste naar Het Klooster van Geghard. Hier vind je vele fraaie bouwwerken uit de hoogtijdagen van het land. Tijdens het rondreizen in Armenië zul je merken dat je weinig andere toeristen tegenkomt. Dat heeft zo zijn voordelen, want de bevolking ontvangt de weinige gasten met open armen!

Ook de hoofdstad Yerevan is een vat vol cultuur, kunstgalerijen en goede restaurants. Bovendien reis je in Armenië gemakkelijk rond. Wie graag het onderste uit de kan haalt, boekt natuurlijk wel een groepsrondreis of individuele rondreis. Dan zie je alles en word je goed geïnformeerd over de achtergronden!

Vlag:
Hoofdstad:
Erevan
Inwoners:
2.968.128
Oppervlakte:
29.800 km2
Beste reistijd:
mei, juni, september en oktober
Tijdsverschil:
2 uur later
Vliegtijd:
6:00 uur
Combineren:
Natuur
7/10
Cultuur
8/10
Steden
7/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Armenië

Reisorganisaties met reizen naar Armenië

Reizen naar Armenië

Blogs over Armenië

· Suzanne van Duijn
Klassieker in Azië: reizen langs de Zijderoute
Je hebt er vast wel eens van gehoord: de Zijderoute. Maar wat is de Zijderoute nu eigenlijk? En - het allerbelangrijkste - waarom moet-ie op je bucketlist?

Beoordelingen van Armenië

Wat zijn de Armenië ervaringen van andere reizigers? Lees hier 0 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Armenië.
Natuur & omgeving
n.v.t.
Cultuur
n.v.t.
Stranden
n.v.t.
Steden
n.v.t.
Eten & drinken
n.v.t.
Activiteiten
n.v.t.