Bezienswaardigheden

De mooiste bezienswaardigheden van Peru

Lima

Vanaf 1535, toen Lima door de conquistadores werd gesticht, is het de hoofdstad van Peru. In het verleden was het een rijke stad, maar daar merk je nu niets meer van. Het is er smerig en op enkele musea en kerken na niet de moeite van het bezoeken waard.

Cusco

Voordat Lima de hoofdstad van Peru werd, was Cusco de belangrijkste stad. Omdat de stad op 3000 meter hoogte ligt, blijven veel reizigers hier om te acclimatiseren voordat ze doorgaan naar Machu Picchu. In Cusco vind je nog veel overblijfselen uit de Incatijd, zoals het fort van Sacsayhuaman en de Heilige Vallei. Op het centrale Plaza de Armas is altijd wat te doen.

Machu Picchu en de Inca Trail

Je kunt vanuit Cusco met de trein naar de verborgen stad Machu Picchu, maar je kunt ook te voet via de Inca Trail binnen 2, 3, of 4 dagen de tocht maken. Hiervoor kun je je aansluiten bij georganiseerde reizen. Wanneer je Machu Picchu bereikt zul je versteld staan van de hoge bergtoppen die het plateau omringen waarop de stad ligt. Het is nog steeds een mysterie wie de stad heeft gebouwd en hoe men er precies leefde, dus laat je fantasie de vrije loop!

De lijnen van Nazca

Je hebt ze ongetwijfeld al eens op een plaatje gezien, maar in het echt zijn de Nazca-lijnen toch echt een stuk groter. De mysterieuze lijnen vormen namelijk vanuit de lucht zichtbare figuren, zoals dieren en geometrische figuren. Niemand weet wie ze gemaakt heeft en waarom.

Arequipa

In de tweede stad van Peru vind je de witte kathedraal en heb je een goed uitzicht op de 5800 meter hoge vulkaan El Misti. Verder kun je er het Santa Catalina klooster bezichtigen, waar 500 nonnen wel 400 jaar ongestoord hebben gewoond. Tegenwoordig is het klooster open voor het publiek en wonen er nog slechts 20 nonnen. Je kunt vanuit Arequipa ook veel excursies doen, zoals naar Colca Canyon, waar je condors kunt gaan zien en de Vallei der Vulkanen.

Iquitos

Wil je vanuit het hart van de Peruaanse jungle het regenwoud verkennen? Ga dan naar Iquitos, de stad die alleen per vliegtuig of boot te bereiken is. Je kunt kiezen voor een primitieve excursie of voor de comfortabele versie.

Meer weten over reizen naar Peru?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Peru