Geschiedenis

Er is niet veel bekend van de geschiedenis van Peru, totdat de Inca’s rond 1200 opkwamen rond het Titicacameer. Hun hoofdstad was Cusco en de bloeiperiode van het rijk duurde van 1450 tot 1530. Over de Inca’s weten we relatief veel, vooral door de ontdekking van de Incastad Machu Picchu in 1911.

Na de Inca’s was het de beurt aan de Spaanse overheersers om een gedeelte van de geschiedenis van Peru te bepalen. In 1532 kwamen de zogenaamde conquistadores onder leiding van Pizarro naar Peru en zij versloegen de Inca’s in een bloederige strijd, hoewel het Incarijk al scheuren vertoonde tegen die tijd. Het Peruaanse volk kwam echter pas in 1821 in opstand tegen de Spanjaarden, wat in 1824 leidde tot een onafhankelijke republiek.

Stabiliteit is er nooit echt geweest in Peru, aangezien de regeringen die bestonden uit militairen, dictators of burgers niet konden brengen wat het land nodig had. De laatste jaren lijkt het er wel op dat de situatie stabiel is, wat ook de economie van Peru ten goede komt.

Meer weten over reizen naar Peru?

Bekijk hier alle informatie

Reizen naar Peru