Cordillera Huayhuash

Cordillera Huayhuash

De mooiste trekking van Peru

Wie niet vies is van een beetje avontuur en graag meerdaagse trektochten maakt, moet zeker een reis naar Cordillera Huayhuash in het noorden van Peru overwegen. Deze schitterende bergketen vormt het decor van een van de mooiste trekkings in heel Zuid-Amerika: de beroemde Huayhuash Trek. 

Top reisorganisaties naar Peru

Top reisorganisaties naar Peru
Cordillera Huayhuash

Felblauwe bergmeertjes, grijze rotspartijen en hoge bergtoppen: tijdens een trekking door de Cordillera Huayhuash zal je uitzicht grotendeels bepaald worden door dit soort landschappen. De trekking staat bekend als een van de mooisten ter wereld en is de uitdaging voor sportieve avonturiers.

Bergketen in het noorden van Peru

De Cordillera Huayhuash is een bergketen in het noorden van Peru. Het is een populaire klimbestemming onder alpinisten, maar de doorsnee toerist kom je er amper tegen. Dat heeft alles te maken met de hoge bergtoppen en het ruige berggebied, want met maar liefst 6 bergen van meer dan 6000 meter is het zeker geen plek voor beginnende hikers. In de Cordillera Huayhuash wordt het landschap gekenmerkt door steile berghellingen, scherpe granieten rotskammen en ijskoude gletsjermeren die op bijna onbereikbare plekken.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De Huayhuash Trek

De indrukwekkende bergtoppen van de Cordillera Huayhuash vormen het decor van een van de mooiste, maar ook uitdagendste wandelingen in heel Zuid-Amerika: de Huayhuash Trek. Tijdens deze legendarische trektocht treedt je in de voetsporen van de Britse schrijver en alpinist Joe Simpson, die zijn ervaringen bundelde in het boek Touching the Void. Hij brak zijn been op een hoogte van 5000 meter en wist het avontuur ternauwernood te overleven. Zo’n extreme tocht als Simpson hoef je gelukkig niet te maken, maar feit blijft dat de elfdaagse trektocht een behoorlijke uitdaging kan vormen. De wandeltocht is in principe weinig technisch, maar enige ervaring met langdurige trekkings en een goede conditie zijn wel aan te raden.

De route

Zoals gezegd moet je voor het Huayhuash Cordillera Circuit zo’n elf dagen uittrekken. De trekking begint nabij de stad Huaraz en eindigt in Llamac, en onderweg zul je de nodige hoogtemeters overbruggen. De gehele route ligt grofweg tussen de 3.500 en 5.000 meter, dus het is slim om van tevoren alvast te wennen aan de hoogte. De echt hoge bergtoppen van meer dan 6.000 meter zul je dus niet beklimmen, maar deze zullen wel een constant in beeld zijn tijdens de trekking. Tijdens de trektocht maak je namelijk als het ware een grote cirkel om deze bergen en zul je regelmatig de nacht doorbrengen met uitzicht op dit torenhoge natuurschoon.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Back to basic

Tijdens de trektocht door Cordillera Huayhuash ben je overgeleverd aan de elementen en zul je de meeste luxe moeten ontberen. Overnachten doe je back tot basic in tentjes en zaken als elektriciteit en warm, stromend water zul je een paar dagen moeten missen. Je klimt elke dag samen met een gids en enkele ezeltjes met bepakking naar jouw volgende kamp, waar je na een lange dag wandelen kunt opwarmen bij een kampvuurtje.

Hoogtepunten

Hoewel je tijdens de Huayhuash Trek maar liefst elf dagen onderweg bent, hoef je je tijdens het wandelen nauwelijks te vervelen. Onderweg valt namelijk ontzettend veel natuurschoon te zien en kijk je je ogen uit. Tot de hoogtepunten worden onder andere het felblauwe Lake Mitucocha en de drie meren Qanrajancacocha, Siulacocha en Quesillococha gerekend. Ook mooi zijn de uitzichten van de San Antonio Pas en de doorkomst door het enige dorpje dat je tijdens de trekking gaat tegenkomen: Huayllapa. Hier kun je even bijkomen met een flesje cola of zelfs een biertje bestellen.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Beste reistijd

De beste reistijd voor de Huayhuash Trek is in de het droge seizoen, dat grofweg van april tot september loopt. In deze periode is het weer relatief stabiel en heb je weinig last van regen, sneeuw of hagel. Overdag kunnen de temperaturen oplopen tot zo’n 20 graden, maar zodra de avond valt wordt het snel kouder: op deze hoogte moet je rekening houden met temperaturen tegen het vriespunt. Vergeet dus niet om voldoende warme kleren mee te nemen als je deze trek gaat ondernemen.

Reizen naar Cordillera Huayhuash — Hoe kom je er?

Het startpunt voor de Huayhuash Trek is de stad Huaraz. Dit is de outdoor hoofdstad van Peru en in het centrum kun je eenvoudig meerdaagse trektochten regelen. Ook voor de Huayhuash Trek kun je hier aankloppen bij een van de vele tourbureautjes en in het centrum vind je veel winkels waar je een wandeluitrusting kunt huren.

Populaire reizen naar Cordillera Huayhuash

Blogs over Cordillera Huayhuash

· Redactie
VIDEO: Mountainbiken door de Cordillera Huayhuash in Peru
Afgelopen januari besloten drie vrienden uit Colorado om iets onmogelijks te doen: de Cordillera Huayhuash bergen per fiets trotseren.

Meer bezienswaardigheden in Peru

Alle bezienswaardigheden in Peru

Peru ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Cordillera Huayhuash ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Peru.
Natuur & omgeving
8.6
Cultuur
8.6
Stranden
5.3
Steden
8.2
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4
8,4

Een geweldige reis, zeker de moeite waard

Peru
Groepsrondreis met Kras Reizen
10-02-2017

natuurlijk machupiccha, was geweldig, ook er naar toe met de trein was geweldig
het bezoek aan de vros-indianen op het riet eiland was een hele ervaring.
naar de condors was ook een leuke ervaring.
een bezoek aan de nascalijnen was indrukwekkend
dan nog de reisleidster een geweldige vrouw
.

Bep Hilbrands
Gereisd met partner in May 2021
9,2

Een prachtige rondreis met een 10+gids [het jaar hiervoor afrika met fox gids 3-]

Peru
Groepsrondreis met Kras Reizen
16-01-2017

het is een fantasties land door de gids gert jan werd het een onvergetelijke reis,ondanks dat mensen ziek werden
door de hoogte.
dit land moet eigenlijk iedereen doen

G.j.wassink
Gereisd met partner in October 2015
9,6

Gewoonweg geweldig! Kippevel!

Peru
Groepsrondreis met Kras Reizen
11-01-2017

De machu pitcchu. De nazcalijnen. De prachtige incatempels. Mooie steden met mooie pleinen. De colca canyon.De Ballesta eilanden.Het titicacameer met zijn Urosindianen.En de jungle met zijn prachtige natuur. een geweldige reis mede dankzij de meer dan geweldige gids Gertso van KRAS.

Carin de Groot
Gereisd met partner in March 2014
4,5

Prachtig Peru!

Peru
16-01-2016

Backpack proof!
Peru is een heerlijk land om rond te reizen. Met lokale busjes en fietsjes zijn we door heel Pelru gegaan en wat hebben we ervan genoten.. De Condors in de Colca Canyon, De Lama's, De prachtige mensen, Titikaka Lake, Cusco; een prachtige stad, en natuurlijk Machu Picchu.. Mijn tip voor Peru is: Boek je tickets en ga je eigen weg, reizen daar is zo makkelijk en de mensen zijn zo vriendelijk.. DOEN!

Joyce
Gereisd met partner in July 2015
6,0

Geweldige rondreis

Peru
Individuele rondreis
09-01-2016

Grootste deel van het land rondgereisd. Machupicchu, huacachina woestijn, colca canyon, gesurft langs de mooie kust. Allemaal fantastische ervaringen!

Lotte Schoonhoven
Gereisd met vrienden in October 2015

Wil je meer weten over reizen naar Peru? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Peru