Home
Blog
Opmerkelijk
Vliegtuigen met een bijzonder uiterlijk

Vliegtuigen met een bijzonder uiterlijk

op 25 september 2013
1 minuut leestijd

Luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld hebben een trotse traditie om iets bijzonders te doen met het uiterlijk van hun vliegtuigen. Onlangs nog met het Hello Kitty vliegtuig van EVA Air en het pandabeer vliegtuig van British Airways. In deze post onze favoriete thema-vliegtuigen!

Deze week opende British Airways een nieuwe rechtstreekse verbinding tussen Chengdu in China en Londen-Heathrow. Omdat het getal 8 in China gelukt brengt kreeg deze route het vluchtnummer BA88 en voor de opening hiervan kreeg het vliegtuig een pandabeer thema.

BA is echter niet de eerste luchtvaartmaatschappij die een panda op een vluigtuig afbeeldde. In 2007 deed de Japanse luchtvaartmaatschappij ANA dit ook al, om te vieren dat de maatschappij al 20 jaar vluchten uitvoerde tussen China en Japan. Luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld hebben wat dat betreft een trotse traditie om iets bijzonders te doen met het uiterlijk van hun vliegtuigen. Vaak niet in de laatste plaats om in de publiciteit te komen met een jubileum of andere aangelegenheid.

Zoals vorige week, toen de Taiwaneese airline EVA Air een nieuwe route tussen Taipei en Los Angeles lanceerde, volledig in Hello Kitty thema.

Hieronder een lijst van onze favoriete thema-vliegtuigen:

Hello Kitty, Eva AirAboriginal thema Wunala Dreaming, QantasKamagurka Hairlines, Thomas CookBearbus, GermanwingsFlying 101, Kulula AirlinesAir New Zealand's All-BlackThe Simpsons, Western Pacific

 

Ed Force One, Iron Maiden

Meer blogs