Home
Blog
Algemeen
5 unieke wandelreizen in een kleine groep van Better Places

5 unieke wandelreizen in een kleine groep van Better Places

op 15 februari 2023
3 minuten leestijd
Wandelreizen bij Better Places
Wandelreizen bij Better Places

Spectaculaire landschappen, kleinschalige accommodaties en de gezelligheid van gelijkgestemden: dat zijn de ingrediënten van de groepswandelreizen van Better Places. De specialist in individuele reizen op maat introduceerde afgelopen jaar twee wandelreizen in een kleine groep naar Oostenrijk en de Balkan. Vanwege het grote succes staan er dit jaar nog meer bijzondere wandelreizen op het programma. Avontuurlijke en goed verzorgde wandeltochten waarbij je met een kleine groep en een ervaren gids op pad gaat. We lichten vijf reizen uit!

Europa op haar mooist

De unieke wandelreizen in een kleine groep die Better Places aanbiedt zijn een mooie kans om als wandelliefhebber onbezorgd een nieuwe uitdaging aan te gaan. Een ervaren (berg)gids neemt alle zorgen uit handen zodat jij ontspannen kunt genieten van de mooie wandeltocht. Door de groepen klein te houden, blijft de begeleiding persoonlijk, overnacht je in kleinschalige accommodaties en ligt de nadruk op de beleving onderweg. De wandelreizen in een kleine groep tellen maximaal twaalf personen, voor de meeste reizen zelfs maximaal acht. De routes voeren je stuk voor stuk naar de mooiste plekjes in Europa, van de legendarische Via Dinarica in Montenegro tot de Fisherman’s Trail in ongerept Portugal. De meeste bestemmingen zijn bovendien goed te bereiken met de trein; zo stap je lekker dicht bij huis in en kan je ontspannen beginnen aan je reis. 

Huttentocht Oostenrijk

Mooier dan een voettocht door de Hohe Tauern wordt het bijna niet in Oostenrijk. Tijdens een huttentocht door dit grootste nationale park van het land trek je door een landschap van uitgestrekte almweides en imposante bergen. Het is de achtertuin van de Nederlandse berggids Sietske, die deze huttentocht met bezieling begeleid. In de Hohe Tauern beleef je het pure Oostenrijkse bergleven met zowel haar lieflijke als ruige kanten. Je volgt daarbij de voetsporen van de Romeinen die honderden jaren geleden dezelfde route aflegden voor de handel. De wandeldagen in de frisse berglucht begin en eindig je in traditionele alm- en berghutten op de mooiste plekken tussen de bergtoppen. 

Meer info en boeken: Bekijk 7-daagse huttentocht Oostenrijk

Wandelen in Oostenrijk
Wandelen in Oostenrijk

Huttentocht Slovenië

Trekken van hut naar hut in een van de mooiste berglandschappen van Europa, met onderweg ook gelegenheid voor andere activiteiten en bezienswaardigheden? Tijdens een huttentocht in Slovenië verken je de prachtige Julische Alpen. De route voert over oude militaire paden uit de Eerste Wereldoorlog en dwars door de zeven-meren-vallei met spectaculaire uitzichtpunten. Tijdens deze huttentocht wissel je de berglandschappen af met andere hoogtepunten van het mooie Slovenië. In de Soça Vallei, met haar glasheldere groenblauwe water, is er de mogelijkheid om te kajakken. De reis wordt afgesloten met een wandeling door de Mostnica kloof naar de sprookjesachtige meren van Bled en Bohinj. 

Meer info en boeken: Bekijk 10-daagse huttentocht Slovenië

Wandeltocht in Slovenië
Wandeltocht in Slovenië

Via Dinarica, Montenegro

De Via Dinarica strekt zich uit over de Balkan van Slovenië tot in Albanië en staat geheel terecht bekend als een van de mooiste langeafstandswandelingen in Europa. Tijdens een wandelreis volg je de Via Dinarica trail in Montenegro waarbij je onder andere de nationale parken Biogradska Gora en Durmitor doorkruist. Een hoogtepunt is de Tara kloof met een duizelingwekkende diepte van 1300 meter. Die bewonder je niet alleen van bovenaf; je krijgt ook de kans om de kloof vanaf het water te bekijken tijdens een rafting avontuur op de Tara rivier. Zoals bij alle wandelreizen in een kleine groep wordt er onderweg overnacht in kleinschalige accommodaties, waaronder ecolodges en guesthouses op prachtige plekken. 

Meer info en boeken: Bekijk 9-daagse Via Dinarica wandelreis

Bijzondere hikes in Montenegro
Bijzondere hikes in Montenegro

Dutch Mountain Trail

Een uitdagende wandeltocht in eigen land? Dat kan zeker! De Dutch Mountain Trail is met ruim 100 km lengte en bijna 2000 hoogtemeters de zwaarste wandeling van Nederland. De trektocht begint op treinstation Eygelshoven aan de Duitse grens en eindigt op dag zes in Maastricht. Onderweg passeer je acht toppen en wandel je in gezelschap van een klein groepje wandelliefhebbers over slingerpaadjes, wijngaarden en glooiende hellingbossen in Zuid-Limburg, met kleine uitstapjes over de grens. Onderweg is er ook volop cultuur en geschiedenis te beleven en wandel je afwisselend door ‘niemandsland’ en sfeervolle dorpjes, waar ook gelegenheid is om een lekker lokaal biertje te laten inschenken. 

Meer info en boeken: Bekijk 6-daagse wandelreis Dutch Mountain Trail

Wandelen in Nederland
Wandelen in Nederland

Fisherman's trail 

Geen route over bergtoppen maar kliffen! De Fisherman’s Trail is een langeafstandswandelpad in het ongerepte zuidwesten van Portugal. Je volgt kleine paadjes langs de grillige kustlijn van de Alentejo en Algarve naar het meest zuidwestelijke puntje van Portugal: Cabo de São Vicente. Onderweg word je getrakteerd op fenomenale uitzichten over de oceaan met afwisselend uitgestrekte stranden en goed verstopte baaitjes. De wandelreis over de Fisherman’s Trail wordt begeleid door ervaren wandelaar en reisblogger Jessica Lokker en het programma biedt een fijne afwisseling van actieve dagen vol heuvelachtige kilometers en vrije dagen in sfeervolle accommodaties. Je bagage wordt bovendien van accommodatie naar accommodatie verplaatst, zodat je volop kunt genieten van de beleving onderweg. 

Meer info en boeken: Bekijk 8-daagse groepsreis Fisherman’s Trail

Fisherman's Trail
Fisherman's Trail

Top reizen met Better Places

Meer blogs over Better Places