Home
Blog
Algemeen
6 verrassende bestemmingen binnen Europa als alternatief voor een verre reis

6 verrassende bestemmingen binnen Europa als alternatief voor een verre reis

op 29 maart 2024
3 minuten leestijd
6 verrassende bestemmingen binnen Europa als alternatief voor een verre reis

Zeg maar dag tegen die lange oncomfortabele vliegreis, vervelende jetlag en torenhoge CO2-uitstoot. Pak de (elektrische) auto, trein of korte vlucht voor een onvergetelijke reis binnen Europa. Dat zelfs de doorgewinterde reiziger in Europa verrast kan worden, laat reisspecialist Better Places zien met uniek aanbod aan maatwerk reizen dichter bij huis. Want wat denk je van hiken in de Dinarische Alpen, beren spotten in Roemenië of ontspannen aan ongerepte stranden in Albanië? Laat je voor je volgende vakantie inspireren door deze zes topbestemmingen binnen Europa.

Bergen en kust in Noordwest-Spanje

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Denk je Spanje wel te hebben gezien? Vergis je niet! In het noordwesten zorgen de regio’s Baskenland, Cantabrië en Asturië voor een afwisselende rondreis met grillige bergpieken, rustige baaitjes, heerlijke gastronomie én het soort toerisme dat nog voornamelijk klein en fijn is. Wandelend door het imponerende nationale park Picos de Europa – behorend tot de mooiste gebergtes van Europa – waan je je zeker niet in het Spanje van de massa. En het wordt nog mooier, want op dezelfde dag verruil je die bergen eenvoudig voor de stranden en vissersplaatsjes van de aangename Costa Verde. Bovendien kan je deze bestemming heel goed bereiken per trein. Vertrek ’s ochtends vanaf het station bij jou in de buurt en diezelfde avond zit je aan de pintxos in San Sebastián, de culinaire hoofdstad van Spanje! 

Méér info & boeken → Treinreis Spanje

Wildlife spotten in Roemenië

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Denk je bij wildlife op reis vooral aan Afrika of Costa Rica? Met Roemenië heeft Europa een prachtig alternatief voor liefhebbers van ongerepte natuur en wilde dieren. Dat heeft het vooral te danken aan de Karpaten; een indrukwekkend hooggebergte in Midden-Europa. Dit is niet alleen een topbestemming om te wandelen, het is ook een ideale plek om grote carnivoren te spotten, zoals wolven, bruine beren en lynxen. Vogelaars halen hun hart op in de Donaudelta, het leefgebied van meer dan 150 soorten vogels. Tijdens een wildlife vakantie in Roemenië trek je diep door de Europese wildernis, overnacht je in kleinschalige accommodaties en observatiehutten en ga je op pad met een gespecialiseerde, lokale gids om de mooiste dieren te spotten én vast te leggen.

Méér info & boeken → Wildlife vakantie Roemenië

Actief en duurzaam Slovenië

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het is de helft kleiner dan Nederland, maar met de Julische Alpen, Adriatische kust, gerenommeerde wijngebieden, grottenstelsels en ongerepte wouden, zit Slovenië boordevol verrassingen voor iedereen die graag een actieve reis maakt. Slovenië is een echte natuurbestemming maar ook aan cultuur ontbreekt het niet, met een unieke mix aan invloeden uit Italië, Oostenrijk en de Balkan. Kies ervoor om op een rustig tempo te reizen, maak onderweg veel tussenstops voor lokale belevingen en blijf slapen in authentieke boerderijen. Slovenië is bovendien een ideale bestemming voor wie zorgeloos op vakantie wil met de elektrische auto. Zo wordt je vakantie in één klap nog een stuk duurzamer. 

Méér info & boeken → Duurzame reis Slovenië

Roadtrippen in gastvrij Albanië

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ultieme vrijheid, dat is waar een roadtrip altijd voor zorgt. Dat zo’n roadtrip in Europa ook heel avontuurlijk kan zijn, bewijst Albanië. Zodra je in Tirana in je huurauto stapt voel je aan alles dat je in een heel ander land bent, vol nieuwe indrukken. Je zal bovendien niet de eerste reiziger zijn die op de veerboot over het Komodo meer vol verbazing constateert dat het veel doet denken aan de Thaise eilanden. Een roadtrip Albanië voert je mee naar de duizelingwekkend hoge pieken van de Albanese Alpen, naar weelderig groene valleien, een verrassend mooie kustlijn en Ottomaanse steden. Tel daarbij op dat de Albaniërs je overal met open armen ontvangen en je hebt een rondreis die je na terugkomst nog heel lang bij zal blijven. 

Méér info & boeken → Autovakantie Albanië

Ongerept en authentiek Noord-Macedonië

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Noord-Macedonië, dat hoor je niet vaak. En dat is precies waarom dit één van de meest verrassende bestemmingen van Europa is. Dit kleine, bergachtig land in de zuidelijke Balkan schittert van de ongerepte natuur met indrukwekkende bergen en tientallen glasheldere meren, waarvan het Ohridmeer het bekendst is. Noord-Macedonië kent bovendien eeuwenoude culturen en tradities worden hier nog volop levend gehouden. Ontmoet de vriendelijke Noord-Macedoniërs in gastvrije pensions, proef van de verrassend lekkere keuken en geniet van een al even verrassend goed glas lokale wijn.

Méér info & boeken → Hoogtepuntenreis Noord-Macedonië

Verrassend avontuurlijk Noord-Griekenland

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Zwemmen in de helderblauwe zee, slenteren door pittoreske dorpjes en 's avonds genieten van de lokale keuken in een sfeervolle taverne. Dat klinkt als vakantie! Griekenland is natuurlijk bekend van de populaire eilanden. Maar wie iets verder kijkt wacht een avontuurlijke reis over het vasteland. In het noorden van Griekenland combineer je tijdens een roadtrip alle bovengenoemde vakantie-ingrediënten moeiteloos met ruige berglandschappen, de spectaculair gelegen kloosters van Meteora en het bruisende Thessaloniki. Reis in het voor- of najaar om de drukte te omzeilen en het heerlijke Griekse leven optimaal te ervaren. 

Méér info & boeken → Rondreis Noord-Griekenland

Top reizen met Better Places

Meer blogs over Better Places

Beoordelingen van Better Places

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
8.6
Vervoer
8.9
Reisleiding
9.2
Prijs / Kwaliteit
8.8
Algemeen
9.1