Home
Blog
Opmerkelijk

Reisinspiratie

331 blogs in de rubriek Opmerkelijk
· Redactie
5 over de top hotels
Een kasteel midden in de Afrikaanse jungle, een onbetaalbaar uitzicht op de Eiffeltoren of een gehele inrichting in auto-thema, sommige hotels zijn echt over de top!
· Redactie
China's donut hotel
In China moet tegenwoordig alles vaak groter en mooier, om maar te pronken met de rijkdom en status als opkomende wereldmacht. Dit 'donut hotel' in Huzhou spant misschien wel de troon.
· Redactie
Peru roept toeristen op te stoppen uit de kleren te gaan bij Machu Picchu
Ben je van plan om binnenkort de Machu Picchu in Peru te bezoeken, dan kan het zo maar zijn dat je iemand in de blote kont voorbij ziet komen. De laatste weken zijn er diverse incidenten van 'naakt toerisme' bij het 15e-eeuwse Inca bouwwerk geweest.
· Redactie
Onderwater kunsttentoonstelling in de Malediven
Je zou zeggen dat het uitzicht onderwater in de Malediven al mooi genoeg is, maar twee luxe resorts hebben sinds vorige week een tentoonstelling, waarbij er kunst voor de ramen onderwater is gehangen.
· Redactie
9 replica's van de Eiffeltoren
Wie de Eiffeltoren wil zien, hoeft tegenwoordig niet per se naar Parijs af te reizen. In dit artikel hebben we 9 replica's van de Eiffeltoren voor je op een rij gezet!
· Redactie
Dit is niet wat je denkt dat het is
Bij Anchor Bay, in de noord-west hoek van de Zuid-Europese dwergstaat Malta, bevindt zich een klein verlaten dorpje met gammele houten huizen dat 'Popeye Village' genoemd wordt.
· Redactie
17 jaar oude kunstinstallatie in de Sahara bestaat nog steeds en is te zien in Google Earth
17 jaar na dato bestaat de 'Desert Breath' kunstinstallatie in de Sahara woestijn nog steeds, en deze is goed te zien in Google Earth.
· Redactie
's Werelds meest vervuilde stad is...
Volgens een nieuw wetenschappelijk onderzoek is Beijing niet langer de meest vervuilde grote stad ter wereld, maar is deze positie ingenomen door New Delhi in India.
· Redactie
Schommelen op het einde van de wereld
Vroeger hebben we allemaal wel eens op een schommel gezeten, maar wie graag een wat spannendere schommel wil meemaken moet naar Baños in Ecuador. Hier kun je schommelen 'op het einde van de wereld'.
· Redactie
Bevroren zee grotten bij de Apostle Islands
Voor het eerst in vijf jaar is het ijs bij Lake Superior in de Amerikaanse staat Wisconsin dik genoeg om over het meer naar de zee grotten bij de Apostle Islands te lopen. En of dat de moeite waard is laten deze Instagrammers zien.
· Redactie
Krijgt Londen in de toekomst fietspaden in de lucht?
Net als veel andere steden op de wereld probeert Londen al een poos om meer fietsvriendelijker te worden. Onlangs werd er een voorstel gedaan om fietspaden in de lucht aan te leggen in Londen.
· Redactie
Vergunning om te jagen op een zwarte neushoorn geveild
Soms kunnen we niet geloven hoe dom mensen kunnen zijn. Onlangs werd in Amerika door de Dallas Safari Club een vergunning geveild voor de jacht op een zwarte Afrikaanse neushoorn in Namibië.
· Redactie
Overlevende legt vliegtuigcrash vast op camera
Op 11 december 2013 is een klein vliegtuig neergestort in de Stille Oceaan, nabij Hawaï. Ferdinand Puentes, een overlevende van de crash legde het ongeluk vast met zijn camera.
· Redactie
Spectaculaire foto's van bevroren Niagara Falls
De aanhoudende kou in de Verenigde Staten en Canada is zo streng dat zelfs de Niagara Falls bevroren zijn. Bekijk de spectaculaire foto's!
· Redactie
7 bizarre hotels
Niet iedereen wil tijdens zijn reis slapen in een standaard hotelkame. Bekijk hier onze lijst van 7 bizarre hotels over de wereld!
· Redactie
De Britse man die alle 201 landen bezocht zonder te vliegen
De Britse man Graham Hughes slaagde er in 2012 in om als eerste persoon alle 201 landen op deze wereld te bezoeken, zonder te vliegen.
· Redactie
Haai 'photobombt' 2 jongens in Californië
Photobombs zijn normaal gesproken grappig om te zien, maar deze photobomb is eerder angstaanjagend: achter de jongens is een haai-achtige figuur te zien.
· Redactie
Vulkanische formatie en Japans eiland samengesmolten
Een smeulend eilandje dat is ontstaan door onderzeese vulkaanuitbarstingen is in de Japanse kust samengesmolten met een nabijgelegen bestaand eiland.
· Redactie
Nieuw glazen platform biedt spannend uitzicht op de Alpen
Deze is niet voor mensen met hoogtevrees: Een Frans toerisme bedrijf heeft een glazen kubus met een doorzichtige bodem op de piek van berg in de Alpen geplaast.

Archief

>