Home
Blog
Opmerkelijk
Bevroren zee grotten bij de Apostle Islands

Bevroren zee grotten bij de Apostle Islands

op 29 januari 2014
1 minuut leestijd
Bevroren zee grotten bij de Apostle Islands

Voor het eerst in vijf jaar is het ijs bij Lake Superior in de Amerikaanse staat Wisconsin dik genoeg om over het meer naar de zee grotten bij de Apostle Islands te lopen. En of dat de moeite waard is laten deze Instagrammers zien.

De zee grotten bij de Apostle Islands in de Amerikaanse staat Wisconsin zijn zomers altijd bereikbaar. Zo kun je hier op een warme zomerdag prima in een kayak of boot naartoe varen om deze magische inhammen in Lake Superior te bezichtigen. In de winter, wanneer het meer bevriest, is het echter vaak te gevaarlijk om naar de grotten te gaan, vanwege het onstabiele ijs. Deze winter is het ijs op het meer voor het eerst in vijf jaar dik genoeg om naar de grotten te lopen over het ijs. In de grotten hangen vele ijspegels, wat voor deze mooie plaatjes zorgt:

Om de zee grotten te bereiken moet je ongeveer 1,5 kilometer lopen vanaf de rand van Lake Superior. Aangezien de omstandigheden snel kunnen veranderen, is het wel verstandig om lokaal eerst contact op te nemen met de Ice Line om er zeker van te zijn dat het veilig is om het meer over te steken. Zoals de voorspellingen nu zijn, zullen de grotten en het meer nog zo'n zes weken bevroren zijn voordat ze gaan smelten.

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8