Home
Blog
Opmerkelijk

Reisinspiratie

331 blogs in de rubriek Opmerkelijk
· Redactie
Ranger worden in Zuid-Afrika
Heb je altijd al eens zelf als een echte Steve Irwin het spoor van wilde dieren willen volgen? Dan is het misschien een idee om een cursus tot ranger te volgen. In deze cursus zul je niet gelijk krokodillen gaan vangen, maar leer je bijvoorbeeld wel de basisbeginselen om snel sporen van wilde dieren te herkennen en hoe je een slangenbeet dient te behandelen.
· Redactie
Stedentrips populair
De gemiddelde Nederlander heeft deze herfst ontzettend veel behoefte aan een korte vakantie. Dit valt op te maken uit de boekingsresultaten van het World Ticket Center. Het maken van een stedentrip binnen Europa is populairder dan ooit.
· Redactie
Stadsfietsen in New York
In grote Europese steden zijn ze al lang en breed een begrip onder citytrippers, dagtoeristen en alle overige vakantiegangers. Op korte termijn kun je niet alleen in Europese steden als Brussel, Parijs, Barcelona en Londen, maar ook in de Amerikaanse metropool met een stadsfiets op ontdekkingstocht.
· Redactie
Sneeuw in de Alpen, dus..wintersport!
Ja, je leest het goed. Gister is er al een grote hoeveelheid sneeuw in de Alpen gevallen! Nou kijk je daar normaal gesproken natuurlijk niet van op, maar nu is het nog zeer vroeg in het wintersport seizoen. Het is zelfs nog maar 2 keer eerder voorgekomen dat er zo vroeg al zo'n hoeveelheid sneeuw is gevallen.
· Redactie
Ecotoerisme
Steeds vaker hoor je over milieuvriendelijke resorts waar je een heerlijke vakantie kunt beleven, midden in de natuur. In ongerepte gebieden geniet je van totale rust en verblijf je in zogenaamde ecoresorts, waar natuurbehoud voorop staat.
· Redactie
Flashpacking
Er is een nieuwe rage geboren: flashpacking. Het klinkt als backpacking en daar lijkt het ook op, maar dan met meer luxe. Flashpacking is backpacking met extra middelen die het backpacken een prettig en handig randje geven, zoals een smartphone, iPod of laptop.
· Redactie
Hond bepaalt vakantie
Nederlanders nemen hun huisdier graag mee op vakantie, zo blijkt uit onderzoek van dierenwinkel JumboPet. Maar liefst 86 % van de vakantiegangers geeft aan hun huisdier mee te nemen op reis en in 98 % van de gevallen gaat het dan om een hond.
· Redactie
WiFi bepaalt vakantie
Ben jij ook zo verslingerd aan internet op je mobiel en wil je zelfs tijdens je vakantie de mogelijkheid hebben om regelmatig je e-mail te checken? Je bent niet de enige, zo’n 95% van de Europese reizigers zorgt ervoor ook in het buitenland online actief te kunnen zijn.
· Redactie
Run op last minute reizen
De last minute reizen lopen momenteel als een trein. Reisbureaus en reisorganisaties merken een grote toename in het aantal boekingen.
· Redactie
Bijzondere hotels
In de hotelwereld bestaan nogal wat verschillen, zo zijn er bijvoorbeeld eenvoudige hotels, familiehotels, luxe hotels en super-de-luxe hotels. Daarnaast bestaan er hotels die overal tussenuit springen, door hun hoogte, het uiterlijk dat ze zich hebben laten aanmeten of een andere opvallende bijzonderheid.
· Redactie
Vrouw beslist over vakantiegeld
Mannen brengen nog altijd het meeste geld in het laatje, maar vrouwen beslissen meestal waaraan het wordt uitgegeven. Ook aangaande het vakantiegeld heeft de vrouw de dikste vinger in de pap, blijkt uit een onderzoek dat het Economisch Bureau van de ING vandaag naar buiten bracht.
· Redactie
Nepalees breekt eigen klimrecord Mount Everest
Een Nepalees heeft zijn eigen record van grootste aantal beklimmingen van de Mount Everest gebroken. De 51-jarige Apa Sherpa bereikte vandaag voor de 21e keer de top van de hoogste berg ter wereld, meldde een woordvoerder van de organisatie die de expeditie heeft georganiseerd.
· Redactie
Mogelijk buitenlands toerisme Cubanen
HAVANA - De regering van de Cubaanse president Raúl Castro wil inwoners van het land de mogelijkheid bieden als toeristen naar het buitenland te reizen. Dat blijkt uit een maandag vrijgegeven document.
· Redactie
Machu Picchu krijgt archeologische vondsten terug
Peru heeft enkele honderden archeologische stukken van de Inca-stad Machu Picchu teruggekregen die bijna een eeuw lang op de universiteit van Yale bewaard werden.
· Redactie
Sawadee Reizen inmiddels 10.000 Facebook fans
Afgelopen week heeft Sawadee Reizen de 10.000e fan op Facebook weten te bereiken. Een knappe prestatie van deze rondreisorganisatie! Dit succes voor Sawadee is mede te danken door de actieve werving door middel van een maandelijkse prijsvraag.
· Redactie
De 5 meest stinkende reisbestemmingen
In Malawi vond onlangs een debat plaats over het al dan niet verbieden van winden laten. Vreemde geurtjes vind je natuurlijk overal, maar de ene stank is de andere niet, zeker als je op vakantie bent zit je natuurlijk niet op stank te wachten.
· Redactie
Eerste cruiseschip ter wereld met wildwaterglijbaan
LOS ANGELES - Disney doet er duidelijk alles aan om de allerkleinsten te verwennen. Voor het eerst dit millennium heeft het bedrijf van Mickey Mouse een nieuw cruiseschip in de vaart gebracht en wat voor één.
· Redactie
Helft Turkije-gangers reist zonder vaccinatie
Bijna de helft van alle Nederlandse vakantiegangers die het afgelopen jaar naar Turkije, Egypte, Marokko of Kroatië zijn geweest, heeft zich niet laten vaccineren.
· Redactie
Zeldzame robben ontdekt in Griekenland
Wetenschappers hebben in Griekenland een kolonie zeer zeldzame mediterrane monniksrobben ontdekt. Deze soort is de meest bedreigde zeehond ter wereld.

Archief

>