Home
Blog
Opmerkelijk
De 5 meest stinkende reisbestemmingen

De 5 meest stinkende reisbestemmingen

op 10 maart 2011
1 minuut leestijd
De 5 meest stinkende reisbestemmingen

In Malawi vond onlangs een debat plaats over het al dan niet verbieden van winden laten. Vreemde geurtjes vind je natuurlijk overal, maar de ene stank is de andere niet, zeker als je op vakantie bent zit je natuurlijk niet op stank te wachten.

Reissite Skyscanner maakte een lijstje met de vijf meest stinkende vakantiebestemmingen.

Cancun, Mexico
Cancun is een erg populaire toeristische besteming, beroemd vanwege de stranden en feestelijke sfeer. Cancun is echter ook bekend vanwege van de onaangename geur die er hangt. Het gaat dan vooral om de stank uit rioolputten in de buurt van hotels.

Venetië, Italië
In de zomermaanden haal je beter je neus op voor deze romantische stad. Het rioolwater belandt namelijk recht in de kanaaltjes, en in combinatie met warm weer geeft dat een hoop onwelriekendheid.

St Helen Auckland, Engeland
Het Engels dorpje St Helen Auckland heeft de eer bezoekers in tranen te doen uitbarsten. Een lokale boerderij laat het hele dorp namelijk walmen naar uien, en de stank zou zo erg zijn dat de inwoners soms gewoon niet naar buiten durven te gaan.

Côte-d'Or, Frankrijk
De regio in het oosten van Frankrijk is de bakermat van de meest stinkende kazen ter wereld, de Epoisses de Bourgogne. De kaas stinkt zo erg dat je hem niet mee op het openbaar vervoer mag nemen.

Rotorua, Nieuw-Zeeland
Uitbarstingen van geisers zijn een spectaculaire toeristische attractie. Wat je in de toeristische folders niet leest - laat staan ruikt, is dat die dingen ook serieus kunnen stinken. Skyscanner had bijzonder onaangename ervaringen met de geothermische bronnen in Rotorua op het Nieuw-Zeelandse Noordeiland.

"Een overweldigende geur van rotte eieren", is het oordeel. Die komt van de zwavel in de bronnen, waardoor de stad ook wel 'Sulphur City' wordt genoemd. "Hoe dichter bij het park, hoe goedkoper de kamers", zegt een collega die er al is geweest. (CBR)