Home
Blog
Opmerkelijk

Reisinspiratie

331 blogs in de rubriek Opmerkelijk
· Redactie
New York subways die gedumpt zijn in de oceaan
Dit is iets wat je niet alle dagen ziet: een serie foto's die laat zien hoe New York City zijn subways in de oceaan dumpt. Maar voordat je denkt dat dit milieuvervuiling is, moet je de rest van dit artikel even lezen!
· Redactie
Toren in Bahrein ziet eruit als een boor
In het eilandstaatje Bahrein, in de Perzische Golf, zijn ze een bijzondere toren aan het bouwen die eruit ziet al een gigantische boor.
· Redactie
's Werelds kortste vlucht duurt 47 seconden
Lang in het vliegtuig zitten is nooit leuk, maar wie vliegt tussen de twee Orkney-eilanden, Westray en Papa Westray net ten noorden van Schotland, is slechts minder dan een minuut in de lucht!
· Redactie
De boomklimmende geiten van Marokko
Dat geiten bijzondere dieren zijn, dat wisten wel al. Maar dat ze zelfs in bomen klimmen, daar kijken we toch wel van op. Wie door het zuidwesten van Marokko reist, kan dit bijzondere tafereel zo maar tegenkomen langs de weg.
· Redactie
Achtbaan voor auto's: de Eshima Ohashi Bridge in Japan
Wie op zoek is naar een achtbaan die je kunt nemen met je eigen auto, moet naar de Eshima Ohashi brug in Japan.
· Redactie
De vriendelijke krokodillen van Paga (Ghana)
Over het algemeen zijn krokodillen aggressieve dieren waar je uit de buurt moet blijven, maar niet in de stad Paga. In deze stad in Ghana leven enkele van de meest volgzame leden van dit angstaanjagende roofdier soort.
· Redactie
Slapen in een water-vulkaan in Chili
We hebben al heel wat bijzondere hotels voorbij zien komen, maar weinig hotels verslaan dit aparte hotel in Chili, waarbij je slaapt in een water-vulkaan.
· Redactie
Met de trein van Londen naar New York?
De Russische Spoorwegen heeft een plan voorgesteld voor een treinverbinding tussen de oostgrens van Rusland met die van de Amerikaanse staat Alaska, waarmee het mogelijk wordt om van Londen naar New York te reizen met de trein.
· Redactie
19 plaatsen die mensen altijd verkeerd uitspreken
Sommige plaatsnamen worden vaak verkeerd uitgesproken, zonder dat mensen het door hebben. In dit lijstje lees je 19 plaatsen die vaak verkeerd worden uitgesproken, en hoe je het goed uitspreekt.
· Redactie
Futuristische en fantasievolle ontwerpvoorstellen voor een voetgangersbrug in Londen
Momenteel is er een ontwerpwedstrijd gaande voor een geplande voetgangers- en fietsbrug die de Theems rivier in Londen moet gaan overspannen.
· Redactie
VIDEO: Belachelijk vette time-lapse van Dubai
Met zijn video "Dubai Flow Motion" heeft time-lapse fotograaf Rob Whitworth het idee van time-lapse video's naar een ander niveau gebracht. Deze moet je even zien!
· Redactie
De wereldkaart zoals we die kennen is vervormd - Zó ziet de wereld er écht uit
Wij vinden de wereld prachtig en kijken altijd graag naar een kaart hiervan. Maar wat blijkt? De wereldkaart zoals we die kennen is in werkelijkheid vervormd en uit verhouding.
· Redactie
Ondersteboven watervallen, ze bestaan
We hebben al heel wat bijzondere watervallen voorbij zien komen, van een waterval die in het niets uitkomt, een drie-delige waterval tot een waterval die parallel loopt met een rivier. Maar van dit type waterval hadden we nog niet eerder gehoord: ondersteboven watervallen.
· Redactie
VIDEO: Snowboarder wordt ingehaald door lawine
In deze video is te zien hoe een snowboarder een lawine ziet ontstaan, die hem uiteindelijk inhaalt en bedekt onder de sneeuw.
· Redactie
VIDEO: Geweldige beelden van een pelikaan die leert vliegen!
In deze video unieke beelden van een pelikaan die voor het eerst leert vliegen vanuit een wel heel bijzonder perspectief!
· Redactie
VIDEO: Spectaculaire vuurwerk show in Hong Kong gefilmd met een drone
Inmiddels zijn we al weer aan paar dagen in het nieuwe jaar, maar met deze spectaculaire video kunnen we nog even nagenieten van de jaarwisseling in Hong Kong.
· Redactie
Kunstenaar loopt uren in de sneeuw om sneeuwkunst te maken
Een professionele kunstenares loopt uren door de sneeuw om bijzondere sneeuwkunst te maken en deze vanaf in de lucht te fotograferen.
· Redactie
Slapen tussen de ijsberen
De Tundra Lodge in het noorden van de Canadese provincie Manitoba ziet er van binnen niet bijzonder uit. De lounge heeft een grauw grijs tapijt, groene banken en de stoelen lijken afkomstig van een lokaal vliegveld. Maar anders dan bij de meeste hotels, gaat het hier vooral om wat er aan de buitenkant te zien is.
· Redactie
Gigantisch onderwater sculptuur in de Bahama's
De Bahama's staan bekend om haar roze zandstranden, geweldige prive-eilanden en ideale duikmogelijkheden en nu is daar een nieuwe trekpleister aan toegevoegd; een gigantisch onderwater sculptuur.

Archief

>